Succesvolle verkoop ‘Noodgeval in het magische dierenbos’

Inmiddels zijn we alweer twee weken en ruim 500 boeken verder na de succesvolle boekpresentatie van ‘Noodgeval in het magische dierenbos’

We hebben al veel enthousiaste reacties mogen ontvangen van kinderen (groot)ouders en leerkrachten. Hier zijn wij enorm trots op!

Het boek doet waar we het voor bedoeld hebben, samen kijken en lezen én genieten van mooie prenten en bijbehorende muziek!

Ook al hebben we er ruim 500 verkocht er zijn nog steeds exemplaren te koop van dit unieke boek.

Kijk op www.sintceciliazijtaart.nl/kinderboek of loop binnen bij boekhandel Schellen. Dan kun je ook snel meegenieten van dit prachtige boek!

Met muzikale groet,

Muziekvereniging st. Cecilia Zijtaart

31 mei 2023|Alle leden|

ZIJTAART BLÈRT EROP LOS

Een volle agenda voor muziekvereniging Sint Cecilia afgelopen zaterdag. De middag stond in het teken van de boekpresentatie. En in de avond kon iedereen Blère met de Fanfère. En dat werd volop gedaan in de goed gevulde zaal in het dorpshuis. De zangers Hélène van den Hurk, Milou van Asseldonk, Heike Ketelaars en Stan van Hoof zongen de sterren van de hemel. En naarmate de avond vorderde gingen steeds meer mensen met hen meeblèren. 

Vanwege het songfestival kon een Abba medley natuurlijk niet ontbreken. We namen alvast een voorschot op het kampioenschap van Feyenoord met You’ll never walk alone; verrassend gezongen door onze eigen Walter van den Berkmortel. Anouk kwam nog langs, evenals een Barbie girl en ook Hazes liet zichzelf nog even horen. De slagwerkgroep ging Zwemmen in Bacardi Lemon en ging ook nog aan de Tequila. Waarop de fanfare dan maar ging Proosten. 

Na de toegift (I will survive; en dat deden we gelukkig) bleef het nog lang heel gezellig in het dorpshuis. Iedereen was enthousiast, dus het zou zomaar eens kunnen dat we dit concert in het programma houden.

19 mei 2023|Jeugdkapel Toeternietoe|

Succesvolle boekpresentatie ‘Noodgeval in het magische dierenbos’

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover: We hebben ons unieke muzikaal kinderboek mogen presenteren aan het grote publiek!

Het Dorpshuis was omgetoverd tot magisch bos waar de boswachter het verhaal van Giesje verteld heeft. Veel kinderen, maar ook ouders en grootouders waren hierbij aanwezig.

Het verhaal werd, net zoals in het boek zelf, versterkt door de betoverende klanken van het bosorkest. Hierdoor kwam het verhaal nog meer tot leven. Helaas heeft de boswachter niet het hele verhaal kunnen vertellen aan de kinderen, maar gelukkig hebben velen dit opgelost door het boek die middag te kopen zodat ze thuis lekker verder konden lezen.

Uiteraard zijn alle betrokkenen, illustrators, vormgevers, sponsoren, projectgroep en het bosorkest in het zonnetje gezet. Zonder hen had dit bijzondere project niet kunnen bestaan!

De boekpresentatie is feestelijk afgesloten met het slotnummer van ‘Noodgeval in het magische dierenbos’. Dankzij het bosorkest, het opleidingsorkest, majoretten en Jill Barten ging iedereen vrolijk weer huiswaarts.

Mocht je nu denken ik wil ook zo’n magisch boek, dat kan! Ga naar www.sintceciliazijtaart.nl/kinderboek en bestel daar jouw exemplaar! Tevens is het boek verkrijgbaar bij boekhandel Schellen in Veghel.

Met muzikale groet,

Muziekvereniging St. Cecilia

15 mei 2023|Alle leden|

Boekpresentatie  ‘Noodgeval in het magische dierenbos’

Op zaterdag 13 mei is het dan zover. We zullen het boek ‘Noodgeval in het magische dierenbos’ presenteren aan het grote publiek.

Wat begon als een initiatief in een mailtje naar het bestuur is uitgegroeid tot een prachtig uniek project binnen onze muziekvereniging en Zijtaart.

Wij als projectgroep zijn enorm trots op het resultaat, maar ook heel dankbaar voor de inzet en het enthousiasme van iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan dit geweldige project.

We willen iedereen dan ook van harte uitnodigen om bij de boekpresentatie aanwezig te zijn.

Onze verteller neemt die middag de kinderen mee in het verhaal van het magische dierenbos, daarbij zal het ‘bosorkest de Notenkrakers’ de bijbehorende muziek verzorgen.

Daarnaast hebben ook het opleidingsorkest, de majoretten en Jill Barten een mooie rol in het geheel.

Kinderen mogen hun eigen favoriete magische knuffeldier, deken, onesie of kussen meenemen om gezellig bij de verteller te gaan zitten en meegevoerd te worden in het verhaal.

Uiteraard kunt u die middag voor €15,- ook uw eigen exemplaar kopen van ‘Noodgeval in het magische dierenbos’

Voor meer informatie: www.sintceciliazijtaart.nl/kinderboek

Datum: zaterdag 13 mei 2023

Locatie: Dorpshuis ’t Klooster Zijtaart

Zaal open: 15.00 uur (binnenkomst wordt opgeluisterd door het opleidingsorkest)

Aanvang boekpresentatie: 15.30 uur

Met muzikale groet,

Namens Muziekvereniging St. Cecilia

Marloes van Gemert

Marian Habraken

Ton Habraken

Anke Verweijen

08 mei 2023|Alle leden|

Majorettenconcours geslaagd met allemaal podiumplekken!

Op zondag 23 april gingen we met de oudste groepen van de majoretten naar het eerste concours van dit seizoen. Al vroeg vertrokken we met auto’s richting Vlijmen.Als eerste waren onze solisten aan de beurt die voor de allereerste keer helemaal alleen op de vloer stonden. Pien van Asseldonk trad op met haar show: La Festa. Zij draaide een no-drop routine en behaalde hiermee een 3e plaats met 70,8 punten. Als tweede mocht Maud van Asseldonk optreden met haar nieuwe show Euphoria en zij behaalde 68,8 punten, wat goed was voor een 3e prijs. Sara Schepers was als derde aan de beurt met haar nieuwe solo Formula 1. Zij behaalde 75,4 punten en behaalde hiermee een zilveren plek. Harstikke mooie resultaten met deze nieuwe shows!

Het duo Marit van Dinter en Yentle vd Biggelaar traden voor het eerst op met een nieuwe duoshow; Skinnylove. De show was pas net af, maar dat was niet aan de show af te zien. Bijna 80 punten behaalden zij met heel mooi inlevingsvermogen en goede gelijkheid.

Het C-team nam ons mee in de wereld van Egypte. Met verschillende nummers zetten zij een goede sfeer neer. Dit werd beloond met een mooie eerste prijs!!

Een nieuwe show op muziek van The greatest showmen werd gemaakt voor het B-team. Afgelopen week werden de laatste puntjes op de i gezet en vandaag straalden ze helemaal. De moeilijkheidsgraad is flink omhoog gegaan en dat werd beloond met een eerste prijs.

Tot slot mocht het A-team optreden met hun show Water. Deze show is op verschillende plekken aangepast en er zijn moeilijkere twirls toegevoegd. Dit werd gelijk beloond door de jury met 79,4 punten en goed voor een eerste plaats.

Een zeer geslaagde eerste wedstrijd van het seizoen. Op naar de volgende wedstrijd op zondag 25juni in Breda. Hier zullen ook onze jongste groepen aan deelnemen.

23 april 2023|Majoretten|

Blére met de Fanfére

21 april 2023|Fanfareorkest, Slagwerkgroep|

Luka Peters geslaagd

Luka Peters is geslaagd voor zijn A-examen op trompet.

Gefeliciteerd!

12 april 2023|Opleidingsorkest|

Majorette, slagwerker en blazer van het jaar 2022

Tijdens het muziekweekend wordt bekend gemaakt wie de titel van majorette, slagwerker en blazer van het afgelopen jaar heeft verdiend.

Majorette van het jaar 2022 Annemijn Schepers

Annemijn is een enthousiaste meid die altijd erg goed haar best doet en met goede ideeën komt. Ze is er altijd bij en komt snel vanuit de gitaarclub naar de trainingen van de majoretten toe. Ze is heel sociaal, en lukt het bij andere kinderen even niet dan is Annemijn er om ze te helpen.

Slagwerker van het jaar Quinten Peters

De slagwerker van het jaar 2022 is Quinten Peters.

Het afgelopen jaar is Quinten enorm gegroeid als slagwerker. Dit kun je zien tijdens de les maar ook bij de jeugdslagwerkgroep. Daar staat hij zijn mannetje wel en probeert hij altijd zo goed mogelijk zijn partij te spelen. Vaak speelt hij de bongo partij en dat vergt toch een andere kijk op het notenbeeld. Daarbij wil hij ook andere slagwerkers helpen die dit wat lastiger vinden en dat is mooi om te zien. 

Daarnaast is hij op de les ook bezig in het bouwstenenboek en dat gaat hem goed af. Het zal dus niet lang duren en dan zal hij op mogen voor het bouwstenenexamen. Toi toi toi Quinten.

Quinten je bent een echte doorzetter en een leuke slagwerker.

Daarom ben jij slagwerker van het jaar 2022.  

Blazer van het jaar Iris Hoefnagel

De blazer van het jaar is Isis Hoefnagel. Ze speelt sinds een aantal jaar altsaxofoon in het opleidingsorkest. Ze heeft de afgelopen jaren een groeispurt doorgemaakt, ook op de saxofoon. Bij haar start in het orkest speelde ze natuurlijk nog simpele partijen, maar dat was al snel niet voldoende meer voor haar. Al rap ging ze eerste partij spelen en ook de solo’s die daarbij horen speelt ze nu zonder moeite.

Inmiddels speelt ze mee in de tweede helft bij het opleidingsorkest en dat doet ze super goed. Zo goed dat ze laatst tijdens ons optreden bij de Nacht van de Noordkade een welverdiend compliment kreeg van een muzikant van Erp.

Ze speelt niet alleen heel makkelijk en heel zuiver, maar ze speelt ook heel precies en is nooit de weg kwijt. Als haar buurman de coda heeft gemist, weet zij hem de plek waar we zijn fijntjes aan te wijzen. Naast haar muzikale kwaliteiten is ze ook een heel gezellige kletskous in het orkest. Maar daarbij blijft ze meestal wel goed bij de les.

We hopen nog lang van haar (muziek)kwaliteiten te kunnen genieten in het opleidingsorkest!

08 april 2023|Jeugdslagwerkgroep, Majoretten, Opleidingsorkest|

Mooi en goed bezocht jubilarissenconcert!

Op zondag 12 maart vond in dorpshuis het Klooster het jaarlijkse jubilarissenconcert van onze muziekvereniging plaats.

12 maart 2023|Alle leden|

Jubilarissenconcert Muziekvereniging St. Cecilia

Op zondag 12 maart staat het jaarlijkse jubilarissenconcert op het programma. Tijdens dit koffieconcert  worden leden gehuldigd voor hun betrokkenheid bij onze vereniging. Dit jaar zijn dit Anne van Lankvelt (12,5 jaar), Marit van Dinter (12,5 jaar), Henk Schellekens (12,5 jaar), Ruud Cissen (25 jaar) en Anja Heerkens (50 jaar).

Tijdens deze ochtend zullen zowel de slagwerkgroep, majoretten als het fanfare orkest een mooi programma presenteren.

Een muzikale zondagochtend met een feestelijk tintje!

U bent allen van harte welkom om te komen luisteren en onze jubilarissen te feliciteren.

Aanvang van het concert is 10.30 uur in het Dorpshuis en de toegang is gratis.

Graag zien we u dan!

Met muzikale groet,

Bestuur Muziekvereniging St. Cecilia Zijtaart

05 maart 2023|Alle leden|