Steun Muziekvereniging Sint Cecilia met Rabo ClubSupport!

Het is vanaf afgelopen maandag 5 september weer mogelijk als lid van de Rabobank om plaatselijke verenigingen uw steun te geven. Dit jaar heeft u de mogelijkheid om 3 stemmen te plaatsen (maximaal 1 stem per club). Voor u is het gratis, voor de verenigingen is iedere stem geld waard.

U kunt stemmen t/m 26 september via de Rabo App of via https://www.rabobank.nl/leden/clubsupport. U ontvangt dit jaar geen stemcode per e-mail of post.

Enkele belangrijke zaken:

 • De regio waaronder Zijtaart valt is uitgebreid; we vallen nu onder de regio Meierij & Maashorst. Dat betekent dat ook woonachtingen in de “oude gemeenten” Schijndel en Sint-Oedenrode op onze vereniging kunnen stemmen. Deel dit bericht dus met mensen die ons, of een andere Zijtaartse vereniging, een warm hart toedragen.
 • U kunt direct stemmen nadat u lid bent geworden. Lid worden is gratis en is zeer eenvoudig te regelen.

Hopelijk kan onze vereniging op uw steun rekenen. Bij voorbaat danken wij u voor uw stem.

Met muzikale groet,

Muziekvereniging Sint Cecilia.

06 september 2022|Alle leden|

Sfeervol muziekfeest ‘Vrienden van Zijtaart LIVE’

Afgelopen zaterdag 16 juli was het dan zover, het muziekfeest van Muziekvereniging Sint Cecilia Zijtaart op het dorpsplein. We hadden er veel zin in en het resultaat mag er ook zijn. Het was een gezellige en sfeervolle avond met een mooi dorpsplein gevuld met ons publiek; de Vrienden van Zijtaart LIVE!

Bij het vieren van een feest kan onze blaaskapel De Boemelaars natuurlijk niet ontbreken. Zij openden het feest dan ook op de wel bekende en unieke Boemelaarsfiets, al in gebruik sinds 1978. In optocht achter onze blaaskapel werden de leden van onze jubilerende muziekvereniging binnen gehaald door het publiek. De 120ste verjaardag van de muziekvereniging vierden we met onze vrienden. Zo zong Suus Wijnen een aantal mooie nummers mee met het opleidingsorkest. Ook het zangduo Tamara Heuveling en Emiel van Herk kon natuurlijk niet ontbreken. Op veel Proms- en Dinerconcerten hebben zij eerder hun muzikale bijdrage geleverd. Zij zongen onder andere de nummers Hallelujah en Why tell me why mee met het fanfareorkest. Ook was voor deze gelegenheid onze ere-dirigent Jan Buil gevraagd om nog eens op de dirigentenbok te klimmen om de Marche Sainte Cecile te dirigeren. Deze mars is geschreven door onze huidige dirigent Albert-John Vervorst.

Ook Marc van Kessel was als gastdirigent uitgenodigd. Marc heeft jaren het opleidingsorkest gedirigeerd. Veel van zijn leerlingen zitten nu inmiddels in het fanfareorkest. De slagwerkgroep was er natuurlijk ook bij en speelde een drietal mooie werken op de (melodische) slagwerkinstrumenten. De jeugdslagwerkgroep speelde onder andere het spectaculaire nummer Fireball, waarbij de majoretten de dans verzorgde.

De majoretten hadden voor dit zomerconcert allemaal nieuwe dansen ingestudeerd. Visuele spektakels met op het einde een modeshow met daarin 120 jaar majorette- en fanfaregeschiedenis. Dit was een spetterend sluitstuk van deze mooie avond. Na het officiële gedeelte verzorgde de DJ nog een gezellige afterparty.

Met de Vrienden van Zijtaart LIVE! luidden we muzikaal de zomervakantie in.

18 juli 2022|Alle leden|

Jumbo majorettendag

Op zondag 12 juni vond eindelijk weer een keer de Jumbo majorettendag plaats.

De Wiebert Uden en muziekvereniging Sint Cecilia Zijtaart hebben er samen een mooie dag van gemaakt.

De Wiebert Uden en Sint Cecilia Zijtaart 12-6-2022

Zo waren er in de ochtend workshops 2-baton verzorgd door Joyce, Hiphop verzorgd door Lizzy en Kickboksen werd gegeven door Nin-Li.

Na een heerlijke lunch konden alle deelnemers zich klaarmaken voor de optredens. Vele nieuwe shows kwamen voorbij, erg leuk om van elkaar te zien en te leren. Voorafgaand aan de optredens werd er van iedereen een individuele foto gemaakt door Marjan van Asseldonk. En er zijn nieuwe teamfoto’s gemaakt.

Het was een zeer geslaagde dag.

16 juni 2022|Majoretten|

Geslaagd Cecilia feestweekend mét uitreiking Sport Award voor de A-groep majoretten

Afgelopen zaterdag 14 mei was het dubbel en dwars feest bij Muziekvereniging Sint Cecilia Zijtaart. We vierden met alle onze leden en vrijwilligers dat we 120 jaar bestaan. Bij de start van dit feest was er een speciale huldiging vanuit de gemeente Meierijstad voor onze majoretten A-Groep. Zij werden als sportkampioenen gehuldigd vanwege het behaalde Nederlands Kampioenschap in Almere in april 2022.

Majoretten A-Groep ontvangen Sport Award

De speciale Kampioenenbus kwam om 18.15 uur aan bij het Dorpshuis. Uit handen van wethouder Coby van der Pas en de voorzitter van de sportraad van Meierijstad Rolf de Jong ontvingen zij een Sport Award en allemaal een medaille.  De gemeente, maar ook wij als Muziekvereniging zijn natuurlijk apetrots op deze kanjers. Nogmaals van harte gefeliciteerd, deze eer hebben jullie verdiend. Heel mooi om te zien hoe de gemeente Meierijstad ook deze kampioenen zo persoonlijk in het zonnetje zet. Dit was een leuk begin van ons jubileumfeest op zaterdag.

Feestavond voor leden Jong en Oud

In de vroege avond was er voor de jeugdleden van onze muziekvereniging een discoavond en een workshop Bouncing Beats, verzorgd door Beat It Slagwerkopleidingen. Een muzikale en zéér actieve workshop waarbij je drumt op fitnessballen.

Voor de volwassen leden was er een feestavond met een pub quiz. Ook was een uitgebreide slideshow te zien met foto’s waarin 120 jaar muziekvereniging heel mooi werd samengevat. Naast de leden waren ook de ereleden, leden van verdienste en andere vrijwilligers uitgenodigd. Het was een prachtige en heel gezellige feestavond.

Cecilia Courant

Tijdens de feestavond werd aan de leden de Cecilia Courant uitgereikt. Deze speciale jubileumkrant wordt deze week samen met het Zijtaarts Belang huis-aan-huis verspreidt. In deze krant wordt onze vereniging op een ludieke wijze gepresenteerd. Veel leesplezier gewenst!

Bestuur en leden Muziekvereniging Sint Cecilia Zijtaart

17 mei 2022|Alle leden|

Huldiging majoretten

Aanstaande zaterdag 14 mei worden de meiden en hun trainsters gehuldigd door
de gemeente Meierijstad. Om 18.15u zal er een delegatie voorrijden met een
wagen met muziek en worden de deelnemers in het zonnetje gezet.
Ouders, familie, vrienden zijn hierbij van harte welkom.
Aansluitend aan de huldiging zal onze feestavond starten in het kader van het 120
jarig jubileum.
Tot zaterdag!
Anne-Marie & Marjan

11 mei 2022|Majoretten|

Vrienden van St. Cecilia LIVE!

21 april 2022|Alle leden|

Majoretten behalen 2 podiumplekken op Nederlands Kampioenschap

Op zaterdag 9 april vertrokken we met een bus vol deelnemers en supporters richting Almere. Als eerste mocht ons B-team optreden met hun Ibiza show onder leiding van Marit en Yentle. De show was nog nooit zo goed gegaan. Alles werd vol overtuiging uitgevoerd en de show ging heel netjes gelijk. De juryleden beoordeelden het optreden met 76,7 punten. Een hele mooie prestatie en goed voor een 5e plaats.

Vervolgens mocht het C-team hun 1001 nacht show laten zien aan een 2-tal juryleden. De presentatie was erg goed en de meiden hadden er zichtbaar zin in. Onder leiding van Yvanka en Anne wisten zij 78,1 punten te behalen. Dit puntenaantal was goed voor een Zilveren medaille!

Als een van de laatste optredens van de dag mocht onze A-groep hun show laten zien op muziek van The Greatest Showmen. De pit was duidelijk te zien en alles werd uit de kast gehaald om voor de laatste keer met deze show op te treden. Ze hebben onder leiding van Roselin en Yvanka dit kampioenschap af weten te sluiten met 79,1 punten op het hoogste podium. Nederlands Kampioen!

Op zondag 10 april was het de beurt aan onze jongste groep, het D-team. De meiden waren erg zenuwachtig voor de eerste keer op zo’n grote wedstrijd, maar wat hebben ze het goed gedaan. Deze groep staat onder leiding van Marjan, Sara, Lieke en Amber. Met de muizendans behaalden zij een 4e plaats op het Nederlands Kampioenschap. 

Allemaal van harte gefeliciteerd met deze mooie resultaten! Omdat we als trainsters zo trots zijn op deze mooie groep meiden werden alle majoretten verrast met een gepersonaliseerd trainingsshirt. Dit werd mede mogelijk gemaakt door Print&Co en AMC Nederland. Hartstikke bedankt voor jullie sponsoring!

11 april 2022|Majoretten|

Majorette, blazer en slagwerker van het jaar 2021.

Jordy van de Laar Slagwerker

Jordy van de Laar

Jens van Gemert Blazers

Jens van Gemert

Floor van Asseldonk Majoretten

Floor van Asseldonk
28 maart 2022|Jeugdslagwerkgroep, Majoretten, Opleidingsorkest|

Een feestweekend in Vorstenbosch

Terugblik op het Muziekweekend 2022

Het laatste weekend van maart stond weer ons jaarlijkse Muziekweekend op de planning. Met ruim 50 deelnemers was de opkomst zeer goed. En datzelfde gold, zoals meestal tijdens onze muziekweekenden, voor het weer: wat een geluk hebben we weer gehad!

Het weekend was dit jaar in Vorstenbosch en stond in het teken van feest: onze vereniging bestaat dit jaar immers 120 jaar en dat mag gevierd worden. Alle grote feesten en feestdagen van het jaar hebben we dus samengebracht tijdens ons weekend. Het eerste feest van het jaar is natuurlijk carnaval. Vrijdagavond zijn we met z’n allen in carnavalskleding naar Vorstenbosch gefietst. Nadat iedereen een plekje had gevonden en de eerste zakken chips waren gesneuveld, zijn we gaan bowlen. Daarna lekkere broodjes bakken boven het kampvuur en karaoke. Het bleef tot in de late uurtjes gezellig!

De zaterdagmorgen besteedden we aan repeteren: de majorettes en slagwerkers in Zijtaart, het opleidingsorkest op de kampeerlocatie. Na een lekkere lunch met tosti’s op naar het volgende feest: Koningsdag. In het oranje naar Bedaf voor een heuse vossenjacht. Daarna lekker spelen in het zand en met goede honger weer terug naar de boerderij waar de BBQ al klaar stond om aangestoken te worden. Met de buikjes weer rond ’s avonds nog een casinoavond en deze keer wel (redelijk) op tijd naar bed: de laatste dag hebben we namelijk nog veel te doen.

Zondagochtend startten we met een Paasontbijt en daarna de generale voor het concert ’s middags. Dan een Paaszeskamp met onder andere eieren schilderen. De meeste jongens en meisjes hebben hun foute kersttrui al aan als we weer op de fiets stappen naar Zijtaart, opnieuw met een heerlijk voorjaarszonnetje op ons gezicht. Het weekend wordt afgesloten in het Dorpshuis met een zeer goed bezocht concert door alle deelnemers, met als hoogtepunt ‘All I want for Christmas’ door het opleidingsorkest en alle majorettes. Moe en voldaan ging iedereen eind van de middag weer naar huis.

Graag willen wij alle vrijwilligers bedanken die ons voorafgaand aan en tijdens het weekend hebben geholpen. Het is geweldig om te zien hoeveel mensen zich voor onze vereniging en onze jeugdleden willen inzetten. Ook dank aan het publiek wat zondag in grote getale aanwezig was bij het slotconcert: erg leuk voor onze jeugdige leden om voor zo’n volle zaal te kunnen optreden. Wij hopen dat alle deelnemers evenzeer genoten hebben als wij en we zien jullie graag terug tijdens ons Muziekweekend 2023.

Namens de organisatie,

Daphne, Lieke, Marjan en Martijn

28 maart 2022|Alle leden|

Zijtaartse winnaars Ballonnen winactie St. Cecilia 120 jaar

Half februari werden bij alle 700 huishoudens een feestkaart met een ballon bezorgd. Dit omdat dit jaar onze Zijtaartse muziekvereniging maar liefst 120 jaar bestaat. Dit vieren we graag met iedereen, ook op 16 juli tijdens het speciale ‘Vrienden van Zijtaart LIVE’ concert  op het dorpsplein van Zijtaart en bij slecht weer in ons mooie Dorpshuis.

In diverse enveloppen was een verrassing verstopt in de vorm van een extra ballon. Onderstaande prijswinnaars ontvangen binnenkort hun gewonnen prijs in de brievenbus.

 • Dennis, Carla, Isis, Tren en Zoë Hoefnagel
 • Sjaan van der Linden
 • Robert van Lieshout en Maud van der Rijt
 • Henri Brugmans
 • Alain van Rooijen en Jose van Tiel
 • Jan en Gesina van Dijken
 • Bart van Sleuwen
 • Job van Sleuwen
 • Twan en Doree van Zutphen van Roosmalen
 • Peter, Irish en Matthy van de Acker
 • Ralf en Karen van der Heijden
 • Wiljan van Hoof
 • Henri v/d Linden
 • Mark en Marion van Bakel
 • Toos van Bakel
 • Anja Versantvoort
 • Vajen Ruijs
 • Harrie en Ine Habraken
 • Wouter en Chiara van Bakel
 • Pim van der Linden
 • Cor Vissers
 • Anouk van Kessel
 • Jos van Geffen en Miralda van Loon
 • Petra Schepers
 • Ton van de Ven
 • Pieter van Boxmeer
 • Sander Martens
 • Gerard van Zutphen
 • Julia Oostvogels

Hoofdprijs

Daarnaast is er ook een hoofdprijs verloot. De hoofdprijs in de vorm van een VIP Arrangement voor het ‘Vrienden van Zijtaart LIVE’ concert is gewonnen door Jos van Geffen en Miralda van Loon. Van harte gefeliciteerd met jullie prijs. We hopen jullie op 16 juli als speciale VIP gasten goed in de watten te kunnen leggen.

21 maart 2022|Alle leden|