Alternatieve optocht voor De Boemelaars

Ook blaaskapel De Boemelaars deed mee aan de alternatieve optocht van carnaval 2021. De tuin van leider van de Boemelaars Bjorn van der Heijden werd hiervoor ingericht. Publiek kon zelfs meedoen aan een heuse boemelaarsquiz. De uitslag volgt nog.

13 februari 2021|Blaaskapel De Boemelaars|

Sjooklup Fiosco in alternatieve optocht Zijtaart 2021

In 2021 wordt carnaval ondanks de coronapandemie toch gevierd in Zijtaart! In plaats van een optocht werden alle inwoners van Zijtaart opgeroepen om de voortuinen ludiek te versieren. Hierdoor ontstond er toch een carnavalssfeer in Zijtaart. Als muziekvereniging konden we natuurlijk met een bijdrage van onze Sjooklub Fiosco niet achterblijven.

Deze keer hebben de spons(oren) van onze Sjooklup een knuffelconcert verzorgd in de tuin van Fioscolid Marieke van Lankvelt. Om 13.00 uur nam Opperknuffel en dirigent van de Sjooklup plaats op de felbegeerde Wisselromkan van CV De Reigers. De trofee die de Sjooklup in 2020 heeft gewonnen en waar wij erg trots op zijn!

Ook dit knuffelconcert van de spons(oren) was een waar spektakel in de tuin van Marieke. De jury, prinsenpaar Jurre en Liza, adjudanten, nar en hun raad van elf hebben vast en zeker genoten van dit concert!

Alaaf!

Sjooklup Fiosco

Gelegenheidsorkest van Muziekvereniging Sint Cecilia Zijtaart

13 februari 2021|Alle leden|

Online danswedstrijd majoretten

Eind oktober werden er opnames  gemaakt van alle majoretten teams om mee te doen aan de online wedstrijd die werd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie ( knmo-ntsb ).

Alle inzendingen werden gemonteerd, beoordeeld door juryleden en klaar gezet voor de YouTube livestream. Afgelopen week was het zover dat alle optredens live kwamen staan. 

Dinsdag 15 december was het zover dat we ons C ensemble kregen te zien en zondag 20 december waren de categorieën van onze A groep, het B team en de C groep te zien tijdens de online wedstrijd.

Na de optredens per categorie was gelijk de bekendmaking van de ranking. Het was een grote verrassing dat alle vier onze groepen een eerste prijs behaalden. Waarbij het B team maar liefst 6 andere teams achter zich wist te laten.

Een mooie afsluiter van dit toch wel heel bijzonder jaar.

We feliciteren alle onze Teams van de majoretten met dit mooie succes!!!

24 december 2020|Majoretten|

Online Oudjaarsconcert 2020 door Muziekvereniging Sint Cecilia Zijtaart

Sinds jaren hebben we als muziekvereniging de traditie om een Oudjaarsconcert te geven in de Lambertuskerk in Zijtaart. Hierin gaan we op muzikale wijze door het afgelopen jaar en staan we stil bij bijzondere momenten. Helaas kan dit door de huidige corona maatregelen in de vertrouwde vorm van een liveconcert dit jaar niet plaatsvinden. Echter 2020 is ook voor onze vereniging wel een heel bijzonder en op momenten ook een emotioneel jaar geweest. We hebben daarom als vereniging gewerkt aan een digitaal oudejaarsconcert! We nodigen iedereen uit om dit concert op 31 december (of later) te bekijken.

Om iedereen muzikaal mee te nemen door het jaar 2020 hebben we opnames gemaakt van alle geledingen. Hierin gaan we in op alle diepte-en hoogtepunten van het jaar 2020.  Het is een echte film geworden van ongeveer 45 minuten.

Vanaf 31 december staat deze videoboodschap en film met een link op onze website www.sintceciliazijtaart.nl

Een mooie compilatie waarin zowel het opleidingsorkest, fanfareorkest, slagwerkgroep en majoretten in zijn vertegenwoordigd. Tevens worden alle overledenen herdacht die direct betrokken waren bij onze vereniging, maar we staan natuurlijk ook stil bij alle andere overledenen daarbuiten. Ook een mooie gelegenheid om te herdenken.

We wensen iedereen veel kijk en luisterplezier en wensen iedereen fijne feestdagen!

Namens het bestuur,

23 december 2020|Alle leden|

Uitslag Grote Clubactie bekend

Dit jaar zijn de leden van Muziekvereniging Sint Cecilia niet gezamenlijk rondgegaan voor de Grote Clubactie, maar wel hebben alle leden geholpen om de actie tot een succes te maken. Wij danken u en onze leden voor uw/hun steun!

Op 9 december jongstleden werd de uitslag van de loterij bekend gemaakt. Hieronder vindt u een lijst van de hoofdprijzen; via onze site sintceciliazijtaart.nl kunt u eenvoudig zien of op uw lot een prijs is gevallen.

1e prijs            € 100.000,-                                                                            3338446

2e prijs            Auto Seat Mil                                                                         1383057

3e prijs            Reischeque luxe campingvakantie t.w.v. € 2.500                4462200

4e-5e prijs       Fiets Matrabike t.w.v. € 1.000                                               3300702, 3439642

6e-10e prijs                                                   0037109, 3307054, 3825452, 4267007, 4613131

11e-20e prijs                                                 1038911, 1091154, 1270705, 3059495, 3470740,

3790830, 3936006, 4176572, 4245740, 4863704  

Loten die eindigen op:           1589                Masita cadeaubon t.w.v. € 100,-

Loten die eindigen op:           611                  Fotoboek Smartphoto

Loten die eindigen op:           74                    Greetz cadeaubon t.w.v. € 5,-

Loten die eindigen op:           8                      Bookchoice abonnement 2 maanden

20 december 2020|Alle leden|

Online decemberinkopen? Sponsor onze vereniging!

Sinterklaas en Kerst staan weer voor de deur. Nu de crisis voortduurt, zullen nog meer mensen er voor kiezen om hun cadeautjes en surprises online te bestellen. Graag willen wij u via dit bericht herinneren aan de mogelijkheid om bij het doen van online aankopen onze vereniging te sponsoren.

Als u uw aankopen via Sponsorkliks koopt, sponsort het bedrijf waarbij u koopt onze vereniging. Een  percentage van het aankoopbedrag gaat naar onze vereniging. Het kost u niets extra. Ruim 250 webwinkels zijn bij dit initiatief aangesloten. Dit zijn onder andere Bol.com, Coolblue, de MediaMarkt, Jumbo en Booking.com.

Hoe werkte het ook alweer?

1, Ga naar sintceciliazijtaart.nl en druk op de advertentie van Sponsorkliks. U komt nu op de website sponsorkliks.com en bent eenmalig automatisch gelinkt aan onze vereniging.

2. U kiest op de website van Sponsorkliks de winkel waar u iets wilt kopen en winkelt verder vanuit deze webpagina. Alleen op deze manier koopt u via Sponsorkliks.

3. U zoekt uit wat u wilt kopen en betaalt uw aankoop. U hoeft verder niets te doen en u betaalt niets extra’s.

Hopelijk bent u bereid met enkele extra klikken onze vereniging te steunen. Alvast onze hartelijke dank aan iedereen die een steentje bijdraagt!

Met vriendelijke groeten

Het bestuur van Muziekvereniging Sint Cecilia Zijtaart

09 november 2020|Alle leden|

Twee nieuwe trompetten voor jeugdleden

Op maandag 2 november zijn 2 nieuwe trompetten uitgereikt aan onze jeugdleden Pim en Ise. Veel speelplezier heren!

03 november 2020|Opleidingsorkest|

Hulde aan Anne Marie van Dinter

Anne Marie is op donderdag 29 oktober tot erelid benoemd bij muziekvereniging St. Cecilia Zijtaart. In het bijzijn van familieleden en de majoretten werd de huldiging op corona gepaste wijze uitgevoerd.

Ze heeft haar sporen verdiend na ruim 30 jaren bij onze vereniging  actief te zijn. Eerst als instructrice en daarna als coördinator van de Majoretten. Anne Marie nam in juli afscheid als bestuurslid van de vereniging. Zij is meer dan 25 jaar bestuurslid geweest. Zij was en is er altijd voor onze vereniging. altijd bereid mee te helpen vol met goede ideeën. Een vriendelijke bestuurder die open staat voor alles en iedereen.

Anne Marie is één van de grondleggers van dans binnen de vereniging en zette dit op de kaart, binnen Zijtaart maar ook daarbuiten tijdens landelijke en internationale wedstrijden.

Met heel veel passie en kundigheid heeft zij vele malen verschillende teams van de majoretten geleid tot maar liefst de Europese kampioenschappen.

Marjan van Asseldonk-van de Burgt neemt de bestuurlijke taak van Anne Marie over en gelukkig blijft Anne Marie als de rechterhand van Marjan mede leiding geven over de majoretten. Daarnaast blijft zij ook bij andere commissies van de muziekvereniging actief.

Het bestuur en alle leden vonden het meer dan verdiend om Anne Marie voor al haar inzet op deze wijze te eren.

Wij feliciteren haar met deze benoeming!

Bestuur Muziekvereniging

St. Cecilia Zijtaart

02 november 2020|Dansgroep Return, Majoretten|

Nieuwe batontassen voor de majoretten

Afbeelding met sport, persoon, kind, groep

Automatisch gegenereerde beschrijvingOp donderdag 29 oktober deden onze majorettengroepen mee aan een online wedstrijd. De splinternieuwe shows werden in onze eigen gymzaal in Zijtaart gefilmd en deze worden binnenkort beoordeeld door juryleden vanuit hun eigen huis. Wauw! Wat hebben onze 4 groepen het goed gedaan voor de allereerste keer met nieuwe shows.

Na afloop van ieder optreden werden alle majoretten verrast met een nieuwe batontas. De A-groep heeft tassen gesponsord gekregen door Ingenieursbureau Verhoeven & Leenders.

De B-groep heeft tassen gesponsord gekregen door De Wildt Metsel en timmerwerken

De C-groep heeft tassen gesponsord gekregen door ZBO Bouw.

Allemaal hartstikke bedankt. We zijn er heel erg blij mee!

31 oktober 2020|Majoretten|

Steun Zijtaartse verenigingen met Rabo ClubSupport!

Jaarlijks stelt de Rabobank een bedrag beschikbaar voor ondersteuning van organisaties, stichtingen en verenigingen binnen hun werkgebied; voor ons Rabobank Uden-Veghel. Hiermee steunen zij goede initiatieven vanuit de samenleving. Dit jaar hebben zij aangegeven € 10,- per lid van de plaatselijke Rabobank beschikbaar te stellen.

Stemmen verloopt dit jaar anders dan afgelopen jaren. Via de Rabo App of via Rabo Internetbankieren kunt u stemmen op uw favoriete vereniging of organisatie. Stemmen kan onder de knop ‘Zelf regelen’. U ontvangt dit jaar dus geen stemcode per e-mail of post. De stemperiode loopt van 5 tot en met 25 oktober 2020.

Natuurlijk willen wij pleiten dat u aan onze vereniging denkt en hopen wij op uw stem. Wij vinden het echter over het algemeen belangrijker dat u sowieso stemt; hoe meer stemmen er vanuit Zijtaart worden ingebracht, hoe groter de opbrengst is voor ons dorp. We zien het als een gemiste kans als inwoners van ons dorp vergeten te stemmen bij deze mogelijkheid om clubs binnen ons dorp gratis te kunnen sponsoren.

Nieuw dit jaar: nieuwe leden kunnen direct stemmen!

U kunt enkel stemmen wanneer u lid bent van Rabobank Uden-Veghel. Nieuw dit jaar is dat Rabobank nieuwe leden direct in staat stellen te stemmen. Word u nu nog lid, dan verhoogt u het totaalbedrag wat Rabobank aan de verenigingen/organisaties uitreikt en kunt u direct Zijtaartse verenigingen steunen.

Hopelijk hebben wij u voldoende gemotiveerd om uw stem uit te brengen en eventueel lid te worden, mocht u dat nog niet zijn. Hopelijk kan ook onze vereniging op uw steun rekenen.

Bij voorbaat danken wij, ook namens andere organisaties, de Zijtaartse gemeenschap.

Muziekvereniging Sint Cecilia.

06 oktober 2020|Alle leden|