Geslaagd zomer/afsluitingsconcert

Op zondag 30 juni hebben alle slagwerkers en blazers een concert gegeven om het seizoen af te sluiten.

Solisten majoretten st Cecilia succesvol op wedstrijd in Waalwijk.

Afgelopen zondag zijn 4 solisten van de majoretten op wedstrijd geweest in Waalwijk. Nienke van Schaik trad met haar zomershow op en behaalde hiermee een no-drop certificaat, de 2e prijs en de plaatsingspunten voor de Brabantse kampioenschappen. Hee erg knap!

Voor Isis Hoefnagel en Chloe Zegers was dit de allereerste keer als solist. Isis wist met haar show een 3e prijs te behalen. En Chloe een 6e plaats. Sara Schepers behaalde een mooie 4e plaats.

Allemaal van harte gefeliciteerd!

02 juli 2024|Majoretten|

Eerste concours van het nieuwe majoretteseizoen in Breda. 

Afgelopen zondag 23 juni stond voor onze vereniging de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op de agenda. Met allemaal nieuwe shows was het een leuke, spannende dag. Wat vind de jury van de nieuwe shows en zou het al lukken om wat plekjes voor de Brabantse Kampioenschappen te bemachtigen? Het antwoord is ja!

Als eerste mocht Nienke van Schaik optreden met haar solo: Zomer. Ze behaalde 68,2 punten en daarmee een 8e plaats, heel erg knap voor de eerste keer. Daarna was de beurt aan Pien van Asseldonk met haar solo: Toverland. Ze behaalde een gedeelde 5e plaats in een deelnemersveld van 23 deelnemers. Sara Schepers trad op met haar Let’s get loud show en behaalde hiermee maar liefst 81,2 punten!

Madelon ging voor de allereerste keer de vloer op als solist. Met haar White Star show behaalde ze 79,6 punten. Maud van Asseldonk wist met haar Fight song 77,6 punten te behalen en samen met Sara Schepers vormt ze ook een duo en zij wisten met hun westernshow 79,00 punten te behalen. Bijna alle solisten en duo’s zijn gelijk geplaatst voor de Brabantse kampioenschappen. Super knap van alle meiden!

Daarna was het de beurt aan alle teams van onze vereniging. Het C-team mocht met hun legershow de vloer op en behaalden 79,6 punten en daarmee een eerste prijs!

De meiden van het E-team dansten op muziek van de Kleine zeemeermin en behaalden daarmee een 3e prijs en een no-drop certificaat wat betekent dat ze de show wisten te volbrengen zonder hun baton te laten vallen. Het D-team nam de jury mee in kermissfeer. Heel knap voor de eerste keer, zij wisten 71 punten te behalen. Het A-team bracht de show op muziek van een Franstalige versie van de Notre dame. 79 punten. Tot slot mocht het B-team optreden met hun nieuwe show; Prins Ali. Zij behaalden 74 punten en zijn hiermee geplaatst voor de Brabantse kampioenschappen net als het A-team en C-team. Een zeer geslaagde wedstrijd!

Wil je de nieuwe shows komen bekijken? Kom dan aanstaande donderdag om 18.30u naar het dorpshuis in Zijtaart daar zullen alle deelnemers hun shows laten zien.

24 juni 2024|Majoretten|

Majoretten St.Cecilia Zijtaart gehuldigd als sportkampioenen 2023

Op zaterdag 8 juni werd ons A en B-team gehuldigd door de gemeente Meierijstad. Met de show; Pirates of the Caribbean wisten zij in 2023 Brabants en Nederlands kampioen te worden. De wethouder Sport Johan van Gerwen en de voorzitter van de sportraad, Ad van Acht kwamen naar  Zijtaart om onze meiden en hun instructrices in het zonnetje te zetten.

De rode loper werd uitgelegd, de dj verzorgde de muziek en alle sportkampioenen ontvingen een medaille en oorkonde van de gemeente. Wij feliciteren Yentle, Marit, Isis, Chloe, Sara, Amber, Lieke, Maud, Iris, Vera, Hanne, Lynn, Madelon, Liz, Pien, Lieke, Elze, Yade, Floor, Roselin, Yvanka en hun trainsters Elise en Marjan.  

17 juni 2024|Majoretten|

Jubileum Boemelaars: Ameezing werd AMAZING!!!

Afgelopen zaterdag 8 juni was het zover, het jubileumfeest van de Boemelaars en een feest werd het.

Om 19.30u opende de deuren van het Dorpshuis en het stroomde al meteen vol. Een gezellige sfeer werd gemaakt door blaaskapel de Blaosplekkers uit Rooi. Als complete Überraschung waren ook onze Duitse vrienden uit Dorsten aanwezig.

Na een kort woordje van de voorzitter van de Muziekvereniging kwamen de Boemelaars zelf in actie. Een Boemelquiz met feesthoedje op of feesthoedje af werd er gespeeld. En om 21.30u werd het pas echt feest, na woordjes van onze partners en de voorzitter van CV De Reigers werd gestart met de Ameezing Boemelaars. De afgelopen weken hebben we diverse artiesten gepresenteerd en nu moest het gebeuren voor een hele volle zaal.

Het ene optreden was nog mooier of specialer dan het andere en de zaal kwam in vuur en vlam te staan. Na het laatste nummer werden de Boemelaars nog verrast met een speciaal cadeau aangeboden door de carnavalsprinsen van Erp (Dick), Mariaheide (Ruud) en Veghel (Jaap). Er werd een nieuw nummer uitgedeeld aan de muzikanten. De Boemelaars werden getest om meteen à vue het nummer “Zoet Zout Zuur” te spelen samen met de prinsen. Het werd een groot succes.

Blaaskapel Gazzerop kwam daarna op het podium om een vette muziekset neer te zetten. Als afsluiting van de avond waren de DJ’s Dick en Ruud aanwezig om het gezellige feest tot een goed einde te brengen.

Conclusie van alles: een Ameezing is een AMAZING avond geworden.

Dank aan iedereen die mee heeft geholpen om van onze verjaardag zo’n groot feest te maken. Wij als blaaskapel de Boemelaars hebben enorm genoten, jullie hopelijk ook.

Blaaskapel de Boemelaars

10 juni 2024|Blaaskapel De Boemelaars|

Majoretten St.Cecilia Zijtaart 2x Kampioen der lage landen

Afgelopen zaterdag 11 mei stond de Champions Trophy op het programma voor de majoretten AB-groep en het C-team. In januari van dit jaar wisten zij een podiumplek te behalen op de Nederlandse Kampioenschappen en daarbij ook een ticket voor de Champions Trophy. Er werd deze dag gestreden tussen deelnemers uit België en deelnemers uit Nederland. In totaal kwamen zo’n 88 optredens voorbij. Het C-team mocht als eerste optreden en wisten in hun categorie een hele hoge score neer te zetten. Het Belgische jurylid beoordeelde de Egypte show met 82 punten en het Nederlandse jurylid 83,6 punten. Knap gedaan Auke, Liz, Janne en Pien! Een mooie gouden beker mocht mee naar Zijtaart.

Als een na laatste van het programma mocht de AB-groep met hun Pirates of the Caribbean show de vloer op. Verschillende aanpassingen zijn gedaan om de show nog beter te maken en dat wisten de juryleden en het publiek te waarderen. Het Belgische jurylid beoordeelde de show met 80,5 punten en het Nederlandse jurylid gaf 81,4 punten. Nog nooit werd er zo hoog gescoord met deze show wat ook voldoende was voor een eerste prijs.

Tot slot wisten we met de Nederlandse Equipe ook de landenbeker mee naar Nederland te nemen. Al met al een geslaagde dag in het Belgische Houthalen.     

15 mei 2024|Majoretten|

Movie Night 1 juni

11 mei 2024|Fanfareorkest|

Siem van der Heijden geslaagd!

Siem van der Heijden is geslaagd voor zijn Bouwstenen diploma slagwerk met een gemiddelde van een 8!

Hartelijk gefeliciteerd Siem.

20 april 2024|Jeugdslagwerkgroep|

Zeer geslaagd Muziekweekend 2024

In het weekend van 22 tot 24 maart werd weer het jaarlijkse Muziekweekend van Muziekvereniging Sint Cecilia gehouden. Omdat wij uit onze vorige locatie gegroeid zijn, ging de reis deze keer naar Gemert. De Coxse Boerderij werd een weekend lang de uitvalsbasis voor ons weekend. 

Op vrijdagavond organiseerden we verschillende campingspellen, natuurlijk uit te voeren in campingsmoking. Daarbij waren de eerste punten in de vorm van caravans te winnen. Zeven ‘campings’ (De Paal, Ter Spegelt, Beekse Bergen, Sprookjescamping, Zandstuve, Kleine Wolf en De Leistert) gingen met elkaar de strijd aan voor de award: ‘camping van het jaar 2024’.

De zaterdagmorgen stond als gebruikelijk in het teken van repetitie. De majoretten moesten daarvoor uitwijken naar Ter Aa in Erp. ’s-Middags werd het centrum van Gemert het toneel voor een WhatsApptocht met verschillende opdrachten, zoals het opnemen van een reclamespotje, foto’s zoeken en een groepsgenoot een huwelijksaanzoek doen. Eenmaal terug op de Coxse Boerderij stond de gehele keukencrew klaar om pannenkoeken te bakken (en dat waren er best veel). ’s Avonds was het tijd voor de campingshow. Het programma was zeer gevarieerd: een moppentrommel, dansacts en live optredens. Eén lid van de organisatie kreeg van een groep deelnemers zelfs haar eigen lied. Tussendoor waren er spelletjes, waarbij natuurlijk ook weer caravans te verdienen waren. Iets eerder dan de nacht ervoor werd het weer rustig op de camping.

Op zondag eerst een repetitie en daarna nog een laatste ronde spellen voor het verdienen van caravans. Helaas ook nu alles weer binnen, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. Na een snelle lunch mochten wij het publiek voor onze slotuitvoering op de Coxse Boerderij ontvangen. Ook dit jaar was het slotconcert weer goed bezocht, wat erg leuk is voor onze jeugdige leden. Tijdens het slotconcert werden ook onze slagwerker, blazer en majorette van het jaar bekend gemaakt. Het hele jaar mag deze titel gedragen worden door: Joep van Asseldonk, slagwerker van het jaar; Nina van Nuland, blazer van het jaar; en Liz van der Aa en Pien van Asseldonk als majorette van het jaar. Van harte gefeliciteerd!

Naast deze bekendmaking was er dit jaar ook de uitreiking van de award voor ‘beste camping van 2024’. Camping De Zandstuve was de winnaar van het weekend. Moe en voldaan vertrok iedereen weer naar huis en het werd voor de laatste keer dit jaar rustig op de camping.

Het weekend kunnen we niet organiseren zonder vrijwilligers en sponsoren. Een speciaal woord van dank aan de Fietsenwinkel Zijtaart voor het sponsoren van de gele hesjes, Timmerbedrijf van der Linden voor het lenen van het busje, de EHBO-vereniging voor het lenen van de EHBO-koffer, de Sligro voor hun bijdrage aan de boodschappen en onze instructeurs en organisatie van het weekend. Dankjewel allemaal!

17 april 2024|Alle leden|

Majoretten St.Cecilia Zijtaart in het nieuw!

Wij zijn heel trots, blij en dankbaar dat we dankzij verschillende sponsoren allemaal nieuwe broeken en zoodie’s hebben ontvangen. Het A-team, C-team en instructieteam zijn in het nieuw gestoken door Elise van Apella B.V.
Het B en E-team zien er weer prachtig uit dankzij familie vd Biggelaar van AMC Nederland. En het D-team straalt weer dankzij Harm en Ilse van H. van der Burgt Transport. Het drukwerk van de logo’s is mede mogelijk gemaakt door familie Schepers. Dankjewel allemaal!!

En er is nog meer nieuws vanuit de majoretten. Het ledenaantal blijft maar groeien, vandaar dat we hebben besloten om vanaf april te gaan starten met een F-team voor meiden van 4 t/m 6 jaar. Zo komt er ook ruimte om in te stromen bij ons E-team (7 t/m 8 jaar). Beide teams trainen op donderdag van 18.00u tot 18.45u in het dorpshuis.

Wil je een paar keer proefdraaien of lid worden? Neem dan contact op met Marjan van Asseldonk – vd Burgt via 06-42498893. 

30 maart 2024|Majoretten|