Opleidingsorkest 

Opleidingsorkest2

Al in 1970 werd het eerste jeugdorkest van fanfare Sint Cecilia opgericht. Het jeugdorkest stond toen onder leiding van Albert van Zutphen. De naam is inmiddels veranderd in opleidingsorkest en Remco Spierings is alweer heel wat jaren de dirigent.

Het opleidingsorkest van Sint Cecilia bestaat uit ongeveer 18 enthousiaste muzikanten. Jong en oud en alles ertussenin. Als muzikanten ongeveer 1 jaar muziekles hebben gehad, mogen ze met het opleidingsorkest meespelen. In het opleidingsorkest leren de muzikanten samen muziek maken. Doel is uiteindelijk dat ze door kunnen stromen naar het fanfareorkest van Sint Cecilia.

Dirigent Remo Spierings legt vooral popnummers op de lessenaar. Bijvoorbeeld Dance Monkey, Afraid of the dark en Nu wij niet meer praten. Dat laatste is overigens ook best lastig als je muziek maakt. Maar tijdens de repetities is er zeker ook tijd voor gezelligheid.

Het opleidingsorkest repeteert iedere maandagavond in de zaal van Café Kleijngeld. Van 18.15 tot 19.15 uur repeteert de opstapgroep. In deze groep start je als je voor het eerst bij het opleidingsorkest komt. Van 18.45 tot 19.45 uur repeteert de gevorderdengroep. Na een aantal jaar in de opstapgroep stroom je door naar deze groep. De gevorderdengroep speelt wat moeilijkere muziek. Van 18.45 tot 19.15 spelen beide groepen samen. Dan hoor je pas echt hoe mooi het is om samen muziek te maken!

Door het jaar heen verzorgt het opleidingsorkest verschillende optredens. Bijvoorbeeld in januari tijdens de Nacht van de Noordkade en in juli in Zijtaart met de hele muziekvereniging. We houden ook uitwisselingsconcerten met andere opleidingsorkesten. Ook zijn er andere leuke activiteiten zoals een barbecue en ons jaarlijkse muziekweekend in maart waarbij we met alle jeugdleden een weekend weggaan, activiteiten doen en natuurlijk ook repeteren en op zondagmiddag een concert geven. Kortom we zijn een leuke en gezellige club muzikanten!

Neem gerust contact met ons op als je meer informatie wilt. Je kunt daarvoor een mailtje sturen naar info@sintceciliazijtaart.nl.