Opleidingsorkest Sint Cecilia

Opleidingsorkest2

Al in 1970 werd het eerste jeugdorkest van fanfare Sint Cecilia opgericht. Het jeugdorkest stond toen onder leiding van Albert van Zutphen. In 1981 startte de nieuwe dirigent Jos Banens opnieuw met een jeugdorkest. De naam is inmiddels veranderd in opleidingsorkest.
Het opleidingsorkest van Sint Cecilia bestaat uit ongeveer 25 jonge enthousiaste muzikanten. Als de muzikanten ongeveer 1 jaar muziekles hebben, mogen ze met het opleidingsorkest meespelen. Het doel van het opleidingsorkest is onder meer dat de muzikanten samen leren spelen met ander muzikanten en dat de muzikanten klaargestoomd worden voor het fanfareorkest van Sint Cecilia.
Onder leiding van Ralf van der Heijden maakt het opleidingsorkest gezellig samen muziek. Het repertoire varieert van een remix van Michael Jackson tot een klassiek Russisch werk.
Het opleidingsorkest heeft door het jaar heen diverse optredens. Zij treedt onder meer op tijdens Zijtaart biedt meer, het jeugdweekend en het solistenconcours. Verder staan er door het jaar heen nog optredens en uitwisselingsconcerten gepland.

De repetitie van het opleidingsorkest is op maandagavond van 18.30 uur tot 19.45 uur.