Majoretten

De majoretten van St.Cecilia Zijtaart zijn opgericht in 1974. Majoretten is een veelzijdige sport; in een show zit namelijk toneel, dans, ballet, acrobatiek en twirls. Op dit moment telt deze geleding 35 meiden verdeelt over 4 groepen. De majoretten nemen deel aan verschillende activiteiten het gehele jaar door. Gemiddeld heeft iedere groep 5 wedstrijden. Tijdens de wedstrijden wordt een show opgevoerd in een bepaald thema. In dat thema worden de danspassen, twirls, kleding e.d. allemaal aangepast. Daarnaast treden zij op tijdens concerten van de fanfare, het jumbomuziekfestival, het jeugdweekend, sounds of Cecilia en natuurlijk zijn zij ook het paradepaardje tijdens de serenades. Ook hebben de majoretten al een paar keer een optreden verzorgd in het buitenland.

A-team

De A-groep bestaat uit 11 meiden vanaf 11 jaar. Zij zijn op 5-jarige leeftijd gestart met majoretten en hebben diverse shows gehad in de loop der jaren onder andere Shrek, Michael Jackson, Beyoncé en zij hebben dit jaar een show op muziek van The greatest showmen. Deze groep staat onder leiding van Yvanka en Roselin.

B-team

Het B-team bestaat uit 9 meiden in de leeftijd van 8 t/m 10 jaar. Zij komen uit in de jeugd 2 basisklasse Artistiek. Dit is een enthousiaste groep meiden die in korte tijd zijn doorgegroeid. Zij hebben al verschillende shows gehad waaronder de Superkate, Doornroosje, De wereld rond en Foeksia de miniheks. Dit jaar dansen zij hun Ibiza show. Deze groep staat onder leiding van Yentle en Marit.

C-team 

Ons C-team is bestaat uit 8 jonge  meiden in de leeftijd van 7 t/m 10 jaar. Veel van deze meiden zijn dit seizoen gestart met majoretten.  Zij zijn gestart met een nieuwe show met het thema 1001 nacht. Onder leiding van Yvanka en Anne leren zij de basistwirls en bewegingen.

D-team

Het D-team is ons jongste team. wat bestaat uit 7 meiden vanaf 5 jaar.  Zij zijn bezig om veel nieuwe technieken te leren. Zij hebben dit jaar een snoepjesdans. Het is een gezellig groepje die samen veel lol hebben. zij staan onder leiding van Marjan.

 

Dansgroep  Return

Sinds 2015 hebben we een nieuw onderdeel binnen onze Majoretten. Return is een groep meiden van 18+ en weet altijd te verrassen met dansen die gebaseerd zijn op uiteenlopende thema’s, zoals bollywood, Michael Jackson, Mime en Greece.  Ze treden onder andere op bij feesten, concerten en evenementen. Zij staan onder leiding van Esther.

Trainingstijden majoretten en dansgroep:

  • A-team            Donderdag: 19.30u tot 20.30u
  • B-team            Donderdag: 18.30u tot 19.30u
  • C-team            Donderdag: 18.30u tot 19.30u
  • D-team Donderdag: 18.00u tot 19.00 u

De trainingen van de majorette-groepen (A, B, C en D) vinden plaats in Dorpshuis “Het Klooster” in Zijtaart.