Majoretten

De majoretten van St.Cecilia Zijtaart zijn opgericht in 1974. Majoretten is een veelzijdige sport; in een show zit namelijk toneel, dans, ballet, acrobatiek en twirls. Op dit moment telt deze geleding 40 meiden verdeelt over 6 teams. De majoretten nemen deel aan verschillende activiteiten het gehele jaar door. Gemiddeld heeft iedere groep 5 wedstrijden. Tijdens de wedstrijden wordt een show opgevoerd in een bepaald thema. In dat thema worden de danspassen, twirls, kleding e.d. allemaal aangepast. Daarnaast treden zij op tijdens concerten van de fanfare, het jumbomuziekfestival, het jeugdweekend, sounds of Cecilia en natuurlijk zijn zij ook het paradepaardje tijdens de serenades. Ook hebben de majoretten al een paar keer een optreden verzorgd in het buitenland.

A-team

De A-groep bestaat uit 8 meiden vanaf 12 jaar. Zij zijn op 5-jarige leeftijd gestart met majoretten en hebben diverse shows gehad in de loop der jaren onder andere Lion King, Aladin, The Greatest Showmen, en zij hebben dit jaar een show op muziek van Davina Michelle: Water. Deze groep staat onder leiding van Yvanka en Roselin.

B-team

Het B-team bestaat uit 8 meiden in de leeftijd van 10 t/m 12 jaar. Zij komen uit in de jeugd 3 basisklasse Artistiek. Dit is een enthousiaste groep meiden die in korte tijd zijn doorgegroeid. Zij hebben al verschillende shows gehad waaronder de Superkate, Doornroosje, De wereld rond en de Ibiza show. Dit jaar hebben de show “This is me”. Deze groep staat onder leiding van Yentle en Marit.

C-team 

Ons C-team is bestaat uit 5 jonge  meiden in de leeftijd van 9 t/m 10 jaar. Zij hebben al verschillende shows gehad, de 1001 nacht show en de snoepjesdans. Dit jaar hebben zij een show als Supersterren. Onder leiding van Yvanka en Anne leren zij de basistwirls en bewegingen.

D-team

Het D-team is ons jongste team. wat bestaat uit 9 meiden vanaf 7 t/m 9 jaar.  Zij zijn bezig om veel nieuwe technieken te leren. Zij hadden vorig jaar de muizendans en dit jaar hebben ze een griezelshow. Het is een gezellig groepje die samen veel lol hebben. zij staan onder leiding van Roselin en Marjan.

 

E-team

Onze allerjongste groep is ons E-team. 7 Jonge meiden in de leeftijd van 5 t/m 7 jaar dansen en twirlen iedere week. Zij staan onder leiding van Marjan en hebben op dit moment een modeshow.

 

Solisten

Trainingstijden majoretten:

  • A-team            Donderdag: 19.30u tot 20.30u
  • B-team            Donderdag: 18.00u tot 19.00u
  • C-team            Donderdag: 16.15u tot 17.15u
  • D-team            Donderdag: 18.30u tot 19.30u
  • E-team            Donderdag: 18.00u tot 18.45u

De trainingen van de majorette-groepen (A, B, C, D en E) vinden plaats in Dorpshuis “Het Klooster” in Zijtaart.