Fanfareorkest

Het fanfare orkest van Muziekvereniging St. Cecilia bestaat gemiddeld genomen uit zo’n 40 muzikanten en staat sinds 2007 onder leiding van Albert-John Vervorst. Het fanfare orkest komt uit in de 1e divisie. De repetitie vindt plaats bij café zaal Kleijngeld op maandagavond van 20.00-22.00 uur.

Het orkest is een mix van jonge en oudere leden waarbij het grootste gedeelte afkomstig is uit ons mooie dorp Zijtaart. Sinds een paar jaar weten ook muzikanten buiten Zijtaart ons fanfare orkest te vinden. Na een proefperiode van beide kanten kijken we of de muzikale klik er is. Zo hebben we inmiddels een mooi gemêleerd gezelschap!

Met onze muziekcommissie proberen we voldoende variatie aan te brengen in ons repertoire. Een repertoire waarbij we voor iedere muzikant de repetitie interessant houden, maar waarbij we ook steeds een verrassend programma hebben voor ons publiek.

De afgelopen jaren hebben we vele concerten mogen geven zoals; themaconcerten, Seitert goes Proms, Cecilia’s dinerconcert, oudejaarsconcerten, picknickconcert, een optreden met BZB en ook Gé Reinders, ONFK, jubilarissenconcerten en nog veel meer.

Jaarlijks staat het Jumbo Muziek Festival op de agenda. Een moment om de muzikale ‘strijd’ aan te gaan met onze collega verenigingen uit de regio.

Eén keer in de vier jaar gaan we op concours. Het hele jaar door proberen we ons niveau op peil te houden, maar tijdens een concours willen we nog even boven ons zelf uit stijgen. Een mooie uitdaging!

Al met al staat samen musiceren en gezelligheid hoog in het vaandel bij ons fanfare orkest en zorgen we ervoor dat we in een ontspannen sfeer samen repeteren. Voor wie wil is er na de repetitie nog ruimte om gezellig een borrel te doen!

Theaterconcert met Ge Reinders
Oudjaarsconcert
De Albert van Zutphen wisseltrofee gewonnen tijdens het Junbo Muziek Festival 2019