Op zondag 10 december 2023 hield Muziekvereniging Sint Cecilia haar jaarlijkse evenement Sounds of Cecilia. Heel veel (voornamelijk) jeugdleden lieten op deze dag hun mooiste dansen zien en hun beste muzieknummers horen voor een deskundige jury. In de ochtend waren de majorettes aan de beurt in de gymzaal van het dorpshuis. Ze lieten maar liefst 38 shows zien aan het publiek en de jury. Van kleine solodansen tot een zaal gevuld vol met piraten en zwaarden; het was een feest om alle optredens te zien. Dat vond ook de jury (Jolanda Hoefnagels); iedereen had in ieder geval een tweede prijs gewonnen, maar er waren een paar die net ietsje beter waren.

 • Aanmoedigingsprijs: E-team met proeflesleerlingen.
 • Eerste prijs jeugd 1: Nienke van Schaik.
 • Eerste prijs jeugd 2: Zoë Hoefnagel en Evi van der Linden.
 • Eerste prijs jeugd 3: Liz van der Aa en Pien van Asseldonk.
 • Eerste prijs junior: Sara en Lieke Schepers.
 • De wisselbeker (gesponsord door Van der Burgt Transport) werd gewonnen door Zoë Hoefnagel en Evi van der Linden met – heel toepasselijk – het nummer Goud.

In de middag was het de beurt aan de slagwerkers en de blazers. De zaal zat weer vol met familie en bekenden die benieuwd waren hoe ze het ervan af zouden brengen. Het opleidingsorkest trapte de middag af met zeven merendeels nieuwe nummers. Tijdens een nummer werd zelfs geïmproviseerd door enkele leden; superknap! Daarna was het de beurt aan de solo/duo/groepsoptredens. Een heuse ladderact (inderdaad: een optreden met ladders) kwam voorbij tijdens het programma. En ook de opstapslagwerkgroep en de jeugdslagwerkgroep lieten zien hoe goed ze kunnen spelen. Na (wederom) 38 optredens was het de beurt aan de jury (Albert-John Vervorst en Henk Schellekens) om te laten weten wie er de met prijzen vandoor ging.

Slagwerk:

 • Aanmoedigingsprijs: opstapslagwerkgroep.
 • Eerste prijs: Jelle van Tiel en Goof Olthof. Zij gingen er ook met de wisselbeker (gesponsord door Beat it Muziekeducatie) vandoor.
 • Tweede prijs: ladderact; Jop van Laarhoven, Rens van der Heijden, Siem van der Heijden en Tygo Barten.
 • Derde prijs: Demi van den Oever.

Blazers:

 • Aanmoedigingsprijs: Teun van der Heijden.
 • Eerste prijs: Nina van Nuland. En ook mocht zij de wisselbeker (gesponsord door Riverside Sales) mee naar huis nemen.
 • Tweede prijs: Isis Hoefnagel.
 • Derde prijs: Daphne van Dis.

Het was echt een super dag, aldus één van de deelnemers. Zoveel vrolijke koppies, om trots op te zijn!