Zondag 15 oktober vond de Majorettewedstrijd plaats in sporthal de Streepen te St.Oedenrode. Al voor het 13e jaar mochten wij deze organiseren in opdracht van de Brabantse Muziekbond.  Met maar liefst 11 optredens van St.Cecilia Zijtaart was het een mooi vol programma. Het was de laatste kans om nog de plaatsingsnorm te behalen voor de Brabantse Kampioenschappen. Voor een aantal deelnemers dus nog een extra spannende dag.

Het A-team had als verrassing een compleet nieuwe show ingestudeerd in 8 weken tijd. Een enorme uitdaging, maar wat hebben ze het goed gedaan voor de eerste keer, 76,8 punten.  Het B-team trad op met de Greatest showmen, zij draaiden een mooie routine die erg gelijk ging; 77,6 punten. Het C-team had helaas eerder de punten nog niet behaald, dus werd er deze wedstrijd alles uit de kast gehaald. En hoe?! Glansrijk plaatsten zij zich voor de Brabantse Kampioenschappen met 80 punten. Het D-team behaalde een no-drop routine en wisten met hun jungle show de eerste plek te veroveren 77,8 punten. Tot slot onze jongste dames. Als echte unicorns straalden zij van oor tot oor, wat een plezier hebben deze meiden samen en dit werd beloond met een 3e prijs. Super trots op alle vijf onze teams die allemaal het podium wisten te behalen!

A-team een 1e prijs
B-team een 2e prijs
C-team een 1e prijs
D-team een 1e prijs
E-team een 3e prijs

Het duo Marit en Yentle behaalden met hun show Skinny Love 80,4 punten en daarmee een 1e prijs in hun categorie en weer een hogere score dan op voorgaande wedstrijden. Het duo Maud en Sara traden voor het eerst op met hun Western show. Een mooie 2e prijs met 77,8 punten. Pien wist met haar show La Festa een 6e plaats te bemachtigen met weer hogere punten dan de vorige keer. Sara trad op met haar Formula 1 show en werd hiermee 4e in haar categorie. Maud ging er vandoor met de 3e prijs en mag zich nu ook op gaan maken voor de Brabantse Kampioenschappen in Waalwijk. 

Als afsluiter van de dag mocht onze grote groepsshow Pirates of the Carribean de vloer op. Met 18 meiden was de zaal goed gevuld. Met deze show behaalden zij een eerste prijs en tevens ook de plaatsingspunten voor de Brabantse kampioenschappen.

We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde dag zowel organisatorisch als met de resultaten van deze dag. Ook willen we alle vrijwilligers, supporters en coaches bedanken die weer hun bijdrage hebben geleverd aan deze succesvolle dag!