Tijdens het muziekweekend wordt bekend gemaakt wie de titel van majorette, slagwerker en blazer van het afgelopen jaar heeft verdiend.

Majorette van het jaar 2022 Annemijn Schepers

Annemijn is een enthousiaste meid die altijd erg goed haar best doet en met goede ideeën komt. Ze is er altijd bij en komt snel vanuit de gitaarclub naar de trainingen van de majoretten toe. Ze is heel sociaal, en lukt het bij andere kinderen even niet dan is Annemijn er om ze te helpen.

Slagwerker van het jaar Quinten Peters

De slagwerker van het jaar 2022 is Quinten Peters.

Het afgelopen jaar is Quinten enorm gegroeid als slagwerker. Dit kun je zien tijdens de les maar ook bij de jeugdslagwerkgroep. Daar staat hij zijn mannetje wel en probeert hij altijd zo goed mogelijk zijn partij te spelen. Vaak speelt hij de bongo partij en dat vergt toch een andere kijk op het notenbeeld. Daarbij wil hij ook andere slagwerkers helpen die dit wat lastiger vinden en dat is mooi om te zien. 

Daarnaast is hij op de les ook bezig in het bouwstenenboek en dat gaat hem goed af. Het zal dus niet lang duren en dan zal hij op mogen voor het bouwstenenexamen. Toi toi toi Quinten.

Quinten je bent een echte doorzetter en een leuke slagwerker.

Daarom ben jij slagwerker van het jaar 2022.  

Blazer van het jaar Iris Hoefnagel

De blazer van het jaar is Isis Hoefnagel. Ze speelt sinds een aantal jaar altsaxofoon in het opleidingsorkest. Ze heeft de afgelopen jaren een groeispurt doorgemaakt, ook op de saxofoon. Bij haar start in het orkest speelde ze natuurlijk nog simpele partijen, maar dat was al snel niet voldoende meer voor haar. Al rap ging ze eerste partij spelen en ook de solo’s die daarbij horen speelt ze nu zonder moeite.

Inmiddels speelt ze mee in de tweede helft bij het opleidingsorkest en dat doet ze super goed. Zo goed dat ze laatst tijdens ons optreden bij de Nacht van de Noordkade een welverdiend compliment kreeg van een muzikant van Erp.

Ze speelt niet alleen heel makkelijk en heel zuiver, maar ze speelt ook heel precies en is nooit de weg kwijt. Als haar buurman de coda heeft gemist, weet zij hem de plek waar we zijn fijntjes aan te wijzen. Naast haar muzikale kwaliteiten is ze ook een heel gezellige kletskous in het orkest. Maar daarbij blijft ze meestal wel goed bij de les.

We hopen nog lang van haar (muziek)kwaliteiten te kunnen genieten in het opleidingsorkest!