Voor de twaalfde keer in onze geschiedenis mochten we afgelopen zondag een Majorettewedstrijd organiseren in samenwerking met de Brabantse Muziekbond in Sporthal de Streepen te St.Oedenrode.

Al vroeg stonden de eerste deelnemers te popelen om hun show uit te voeren. Zo ook onze 6 teams van onze eigen vereniging. Als eerste van de Zijtaartse deelnemers mocht ons Duo Marit & Yentle de vloer op. Met hun show op muziek van Chandelier wisten zij meer punten te behalen dan op de vorige wedstrijd. Een mooie stijgende lijn.

Daarna was het de beurt aan onze jongste meiden. Zij traden op met hun Modeshow. Wat was het spannend zo’n eerste optreden in zo’n grote zaal, maar wat hebben ze het goed gedaan! Zij wisten de jury te betoveren en behaalden 63 punten, een hele mooie score.

De show van het A-team op muziek van Davina Michelle ging heel mooi gelijk. Het thema water werd goed uitgebeeld en dat wist de jury te waarderen. Zij behaalden 79,2 punten.

Het B-team behaalden 80 punten met hun show in het thema This is me. Daarmee wisten zij voldoende punten te behalen om naar de Brabantse kampioenschappen te mogen. Gefeliciteerd!

De griezelshow werd uitgevoerd door de meiden van het D-team. Op heksenbezems kwamen zij vloer op. Het thema werd goed uitgebeeld en dat werd beoordeeld met 65 punten.  

Als laatste was het C-team aan de beurt. De show was op verschillende punten aangepast naar aanleiding van de vorige wedstrijd. Wat een verschil! Zij behaalden 5,2 punten meer dan op de vorige wedstrijd; 72,4 punten. Heel knap!

Bij de prijsuitreiking mocht ons C, D en E-team naar voren komen voor een No-drop certificaat. Een hele mooie opsteker. Tot slot willen we al onze vrijwilligers en trainsters bedanken die afgelopen zondag meegeholpen hebben om deze dag te organiseren.