Afgelopen zaterdag 14 mei was het dubbel en dwars feest bij Muziekvereniging Sint Cecilia Zijtaart. We vierden met alle onze leden en vrijwilligers dat we 120 jaar bestaan. Bij de start van dit feest was er een speciale huldiging vanuit de gemeente Meierijstad voor onze majoretten A-Groep. Zij werden als sportkampioenen gehuldigd vanwege het behaalde Nederlands Kampioenschap in Almere in april 2022.

Majoretten A-Groep ontvangen Sport Award

De speciale Kampioenenbus kwam om 18.15 uur aan bij het Dorpshuis. Uit handen van wethouder Coby van der Pas en de voorzitter van de sportraad van Meierijstad Rolf de Jong ontvingen zij een Sport Award en allemaal een medaille.  De gemeente, maar ook wij als Muziekvereniging zijn natuurlijk apetrots op deze kanjers. Nogmaals van harte gefeliciteerd, deze eer hebben jullie verdiend. Heel mooi om te zien hoe de gemeente Meierijstad ook deze kampioenen zo persoonlijk in het zonnetje zet. Dit was een leuk begin van ons jubileumfeest op zaterdag.

Feestavond voor leden Jong en Oud

In de vroege avond was er voor de jeugdleden van onze muziekvereniging een discoavond en een workshop Bouncing Beats, verzorgd door Beat It Slagwerkopleidingen. Een muzikale en zéér actieve workshop waarbij je drumt op fitnessballen.

Voor de volwassen leden was er een feestavond met een pub quiz. Ook was een uitgebreide slideshow te zien met foto’s waarin 120 jaar muziekvereniging heel mooi werd samengevat. Naast de leden waren ook de ereleden, leden van verdienste en andere vrijwilligers uitgenodigd. Het was een prachtige en heel gezellige feestavond.

Cecilia Courant

Tijdens de feestavond werd aan de leden de Cecilia Courant uitgereikt. Deze speciale jubileumkrant wordt deze week samen met het Zijtaarts Belang huis-aan-huis verspreidt. In deze krant wordt onze vereniging op een ludieke wijze gepresenteerd. Veel leesplezier gewenst!

Bestuur en leden Muziekvereniging Sint Cecilia Zijtaart