Terugblik op het Muziekweekend 2022

Het laatste weekend van maart stond weer ons jaarlijkse Muziekweekend op de planning. Met ruim 50 deelnemers was de opkomst zeer goed. En datzelfde gold, zoals meestal tijdens onze muziekweekenden, voor het weer: wat een geluk hebben we weer gehad!

Het weekend was dit jaar in Vorstenbosch en stond in het teken van feest: onze vereniging bestaat dit jaar immers 120 jaar en dat mag gevierd worden. Alle grote feesten en feestdagen van het jaar hebben we dus samengebracht tijdens ons weekend. Het eerste feest van het jaar is natuurlijk carnaval. Vrijdagavond zijn we met z’n allen in carnavalskleding naar Vorstenbosch gefietst. Nadat iedereen een plekje had gevonden en de eerste zakken chips waren gesneuveld, zijn we gaan bowlen. Daarna lekkere broodjes bakken boven het kampvuur en karaoke. Het bleef tot in de late uurtjes gezellig!

De zaterdagmorgen besteedden we aan repeteren: de majorettes en slagwerkers in Zijtaart, het opleidingsorkest op de kampeerlocatie. Na een lekkere lunch met tosti’s op naar het volgende feest: Koningsdag. In het oranje naar Bedaf voor een heuse vossenjacht. Daarna lekker spelen in het zand en met goede honger weer terug naar de boerderij waar de BBQ al klaar stond om aangestoken te worden. Met de buikjes weer rond ’s avonds nog een casinoavond en deze keer wel (redelijk) op tijd naar bed: de laatste dag hebben we namelijk nog veel te doen.

Zondagochtend startten we met een Paasontbijt en daarna de generale voor het concert ’s middags. Dan een Paaszeskamp met onder andere eieren schilderen. De meeste jongens en meisjes hebben hun foute kersttrui al aan als we weer op de fiets stappen naar Zijtaart, opnieuw met een heerlijk voorjaarszonnetje op ons gezicht. Het weekend wordt afgesloten in het Dorpshuis met een zeer goed bezocht concert door alle deelnemers, met als hoogtepunt ‘All I want for Christmas’ door het opleidingsorkest en alle majorettes. Moe en voldaan ging iedereen eind van de middag weer naar huis.

Graag willen wij alle vrijwilligers bedanken die ons voorafgaand aan en tijdens het weekend hebben geholpen. Het is geweldig om te zien hoeveel mensen zich voor onze vereniging en onze jeugdleden willen inzetten. Ook dank aan het publiek wat zondag in grote getale aanwezig was bij het slotconcert: erg leuk voor onze jeugdige leden om voor zo’n volle zaal te kunnen optreden. Wij hopen dat alle deelnemers evenzeer genoten hebben als wij en we zien jullie graag terug tijdens ons Muziekweekend 2023.

Namens de organisatie,

Daphne, Lieke, Marjan en Martijn