Muziekvereniging Sint Cecilia Zijtaart werd op 2 februari 1902 opgericht als fanfare. Het begin van een Zijtaartse muziekvereniging met inmiddels een rijke historie en diverse muziekgroepen. Dit jaar vieren we ons 120 jaar bestaan met natuurlijk deze week een ludieke aftrap. Iedereen ontvangt een feestballon om samen met ons dit jubileum te vieren. Het jaar 2022 is voor Zijtaart toch al een bijzonder feestjaar. Niet alleen de muziekvereniging is jarig maar ook voetbalvereniging VOW bestaat 75 jaar en de parochie Zijtaart maar liefst 150 jaar. Ook wordt dit jaar het 200 jarig bestaan van de Zuid-Willemsvaart gevierd. Misschien zijn er nog wel andere jubilea die gevierd worden. Kortom genoeg redenen voor feest in het dorp.

Wat ooit begon door initiatiefnemer pastoor Sars in 1902 en 25 enthousiaste muzikanten is nu uitgegroeid tot een bloeiende muziekvereniging met ruim 110 leden en vele vrienden en honoraire leden. De vereniging kent diverse onderdelen: fanfareorkest, slagwerkgroep, opleidingsorkest, jeugdslagwerkgroep, majoretten, muziekleerlingen en daarnaast natuurlijk blaaskapel De Boemelaars. En dat allemaal in ons mooie en bescheiden dorp Zijtaart.

In onze beschaving is een verjaardag iets bijzonders. En sommige verjaardagen betekenen in ieders levensloop zelfs meer dan een voorbijgaand hoogtepunt. Met 18 worden we volwassen, met 50 komen Abraham of Sarah op de receptie, met 65….enzovoorts. Maar de mens schijnt daar niet genoeg aan te hebben. Daarom kent onze cultuur mijlpalen, van het lustrum tot en met het illustere eeuwfeest. Een muziekvereniging is daarvan een goed voorbeeld. Wat zou het dan ook vreemd zijn, als een muziekgezelschap als Sint Cecilia Zijtaart haar jubilea niet zou vieren. Ja, als we voor een gewone verjaardag al slingers hangen en taarten bakken, dan geldt dat toch zeker in het kwadraat voor 120 jaar muziek in Zijtaart! Het jubileum van een muziekvereniging is een feest vóór en ván het hele dorp. Gedurende het jubileumjaar zullen er dan ook speciale activiteiten worden georganiseerd.

In het voorjaar zullen we een speciale jubileumkrant verspreiden in Zijtaart. Daarnaast kan iedereen zich verheugen op een geweldig ‘Vrienden van Zijtaart LIVE’ concert op 16 juli 2022. Tijdens dit concert kan iedereen een gezellige muzikale feestavond verwachten. Deze week ontvangt iedereen een feestballon van onze muziekvereniging. We hopen dat iedereen met ons de feestballonnen op wil blazen om er een geweldig jubileumjaar van te maken.

Met muzikale groet,

Bestuur en leden Muziekvereniging Sint Cecilia Zijtaart