Afbeelding met tekst, binnen, muur, instellen

Automatisch gegenereerde beschrijvingAfgelopen weekend heeft zowel de slagwerkgroep als het fanfareorkest zeer succesvol opgetreden tijdens het Jumbomuziekfestival 2021. Tijdens dit festival traden diverse harmonieën, fanfares en slagwerkgroepen op uit de Kring Veghel en streden om de felbegeerde `Albert van Zutphen Wisseltrofee’.

Afbeelding met persoon, kostuum, person, staand

Automatisch gegenereerde beschrijvingOp zaterdag 6 november trad onze Slagwerkgroep op onder leiding van instructeur Henk Schellekens. De slagwerkgroep nam deel in groep B en werd daarin groepswinnaar met de 1e prijs. Een geweldig resultaat voor de slagwerkgroep. We zijn trots dat het slagwerk in Zijtaart van hoog niveau is en dat de jeugdige groep slagwerkers dit resultaat kan bereiken. We hebben binnen de vereniging ook een jeugdslagwerkgroep en een opstapgroep actief. Dit belooft veel voor de toekomst. De wisseltrofee voor slagwerkgroepen ging dit jaar naar Vorstenbosch, ook als aanmoediging voor deze kleine percussiegroep van 3 personen, knap om ondanks de kleine groep wel mee te doen aan het festival.

Op zondag 7 november was het fanfareorkest van Zijtaart aan de beurt onder leiding van dirigent Albert-John Vervorst. Onze fanfare speelde in Groep A en nam het in deze groep op tegen het harmonieorkest van Erp en het harmonieorkest van Lieshout-Mariahout. In 2018 en 2019 won de Zijtaartse fanfare in deze categorie ook al reeds de wisseltrofee. Dit jaar was het dan ook extra spannend omdat na drie overwinningen de wisseltrofee definitief bij de winnaar mag blijven.

De concurrentie was sterk.  Het orkest van Lieshout met ruim 70 muzikanten speelde prachtig, ook Erp had een geweldig optreden. Met ons fanfareorkest met ruim 35 personen is het dan als ‘Calimero’ tussen de grote orkesten extra uitdagend om het publiek en de jury te overtuigen van de kwaliteiten van Sint Cecilia uit Zijtaart. De jury was echter onder de indruk van onze mooie klank en balans in het orkest. Met één tiende verschil ten opzichte van Lieshout werd Zijtaart verrast met de derde overwinning op een rij. De `Albert van Zutphen Wisseltroffee’ mag definitief in Zijtaart blijven, de organisatie zal op zoek moeten naar een nieuwe trofee. Het festival bestaat nu ruim 35 jaar, in de geschiedenis van het festival is het slecht één keer eerder voorgekomen dat een orkest drie maal op een rij de wisseltrofee heeft gewonnen.

Wat zijn we trots op zowel de slagwerkgroep als het fanfareorkest. Hopelijk mag de muziek nog lang blijven klinken in Zijtaart. Ook zin in een muzikale hobby? Muziek maken geeft energie en zorgt voor verbindingen. Je bent nooit te oud om het te leren!

Bestuur van Muziekvereniging Sint Cecilia Zijtaart