Afgelopen zondag 18 juli heeft Muziekvereniging Sint Cecilia een minifestival georganiseerd in en rondom het dorpshuis. Tijdens het minifestival kwamen alle onderdelen van de muziekvereniging aan bod. Ook heeft de vereniging tijdens het festival (alsnog) een muzikale hulde gebracht aan de Zijtaartse inwoners die in 2020 en 2021 een lintje hebben ontvangen van de Koning voor het belangrijke vrijwilligerswerk dat zij doen. Bij het optreden van het fanfareorkest zijn ook de jubilarissen van de muziekvereniging gehuldigd.

Het programma in de ochtend startte met een optreden van het Opleidingsorkest en de Jeugd Slagwerkgroep. Het jeugdoptreden werd afgerond met de slotuitvoering van het Muziek = Cool project. De afgelopen weken hebben kinderen in Zijtaart op een leuke en laagdrempelige manier kennis kunnen maken met muziek maken. Duidelijk was dat er veel talent aanwezig is: als je zelfs op lege emmers muziek kunt maken dan lukt dat zéker op een echt drumstel of blaasinstrument. Alle deelnemers ontvingen dan ook een Muziek = Cool oorkonde.

Huldiging gedecoreerde inwoners van Zijtaart

Zowel in 2020 als in 2021 is het door de coronamaatregelen niet gelukt om de nieuwe leden in de Orde van Oranje Nassau te huldigen met een serenade van de muziekvereniging. Tijdens het mooie optreden van de slagwerkgroep op het Noud van Asseldonkplein afgelopen zondag hebben we dat alsnog gedaan. Door de nieuwe voorzitter van de vereniging Albert van Grootel werden achtereenvolgens Jan van den Oever, Henri Rovers, Toon van Uden, Tonny van den Tillart, Alda Gloudemans en Nolda van Zutphen toegesproken. Ook Mari van Helvoort ontving in 2020 een lintje van onze koning maar hij kon er helaas niet bij zijn. Met een klinkende serenade van het fanfareorkest en de slagwerkgroep en natuurlijk een Wilhelmus werden deze decorandi nogmaals gefeliciteerd namens de muziekvereniging.

Na deze serenade voor de gedecoreerden volgde een prachtig optreden van de majorettegroepen in de gymzaal. Gelukkig is het gevoel voor ritme en dans door de corona epidemie niet verloren gegaan. Alle groepen lieten een prachtig optreden zien in mooie outfits.

Huldiging Jubilarissen: Theo van Eert, Peggy van Sleuwen, Wendy Versantvoort

Tijdens het optreden van het fanfareorkest op het schoolplein aan het einde van het minifestival werden ook de jubilarissen gehuldigd van de muziekvereniging. Theo van Eert werd gehuldigd voor zijn 50-jarig lidmaatschap. Met die vijftig jaar heeft Theo meegeschreven aan de geschiedenis van onze muziekvereniging. Theo is een gedreven muzikant, een man met karakter en het hart op de juiste plek zeker voor onze vereniging. Peggy van Sleuwen is alweer 25 jaar lid. Peggy is een muzikant die gaat voor perfectie met altijd een lach op haar gezicht. Daarnaast is ze in de 25 jaar ook bestuurlijk actief geweest en coacht als moeder nu haar dochters Nina en Iris in het muziek maken en ook het dansen. Wendy Versantvoort werd gehuldigd voor haar 12½ jarig lidmaatschap. Wendy is heel actief voor de vereniging in bijvoorbeeld de organisatie van Proms 4 Kids en de jeugdmuziekweekenden. We hopen dat onze jubilarissen nog vele jaren actief lid blijven van onze vereniging.

We kijken terug op een geslaagd en zonnig minifestival. Het was geweldig om als vereniging na anderhalf jaar muzikale stilte weer eens te kunnen optreden voor publiek.

Optreden van het opleidingsorkest

De jeugdslagwerkers

Muziek = Cool

De slagwerkgroep

Serenade en toespraak voor Koninklijke onderscheidingen 2020 en 2021

Optredens majoretten

Het fanfareorkest en huldiging jubilarissen