Afgelopen donderdag 15 juli 2021 tijdens de algemene ledenvergadering heeft Alda Gloudemans de voorzittershamer van Muziekvereniging Sint Cecilia overgedragen aan de nieuw gekozen voorzitter Albert van Grootel. De eerste bestuurstaak van Albert was om Alda te bedanken voor al haar bestuurlijk werk de afgelopen jaren. Ook heette hij haar samen met haar man Martin van Eert welkom als Honorair Lid. Voor al haar werk en het honoraire lidmaatschap is de vereniging Alda erg dankbaar.

Afscheid van een betrokken voorzitter

Alda heeft ruim 6 jaar de bestuurlijke dirigeerstok in handen gehad van de vereniging en deze taak vol passie en overgave uitgevoerd. Kwaliteit, zorgvuldigheid, betrokkenheid en een positieve uitstraling van de vereniging naar binnen en naar buiten zijn kernwaarden die hoog in het vaandel stonden van Alda.

In de bestuursperiode van Alda is veel bereikt. De fanfare is omgevormd tot een brede muziekvereniging waarin alle onderdelen goed tot hun recht komen. Ook zijn er mooie concerten en activiteiten gerealiseerd waaronder de Dinerconcerten en Promsconcerten. Mede door haar betrokkenheid en punctualiteit zijn alle activiteiten altijd goed verlopen.

Nieuwe uitdaging voor voorzitter Albert van Grootel

Albert van Grootel (43 jaar) beschouwt het als een hele eer om voorzitter te mogen zijn van de muziekvereniging. Ook ligt er de komende jaren een uitdaging voor hem klaar om de vereniging, na de huidige coronacrisis, klaar te maken voor de toekomst. Aanwas van jeugdleden is en blijft voor hem een speerpunt. Ook staat er een jubileumjaar in 2022 op de planning waar we als vereniging op een leuke manier invulling aan willen geven.

Al vanaf 1989 is Albert actief als muzikant op trompet en bugel. In eerste instantie bij  Harmonie Echo der Kempen in Bergeijk waarbij hij in de periode 2002 tot 2012 ook bestuurslid is geweest. In 2009 is Albert samen met Nico Kielstra in Zijtaart komen wonen aan de Krijtenburg. Vanaf 2013 is hij als muzikant aangeschoven in het fanfareorkest van muziekvereniging Sint Cecilia. In 2020 werd hij lid van het bestuur. In het dagelijks leven heeft Albert een adviesbureau voor gemeenten.

Lieke van Nunen gekozen als bestuurslid Opleidingen

In de algemene ledenvergadering werd Lieke van Nunen benoemd tot bestuurslid en coördinator opleidingen. Ze staat aan de lat voor het muziekonderwijs van de vereniging. Lieke is al jaren een actief en betrokken lid van de vereniging. Ze is een welkome aanvulling in het bestuur.