Zondag 27 juni 2021 konden we bij muziekvereniging Sint Cecilia Zijtaart eindelijk weer eens samen muziek maken. In december 2020 kon Sounds of Cecilia niet doorgaan. Daarom was afgelopen zondag de editie 2020. Zonder publiek, maar gelukkig wel met heel veel deelnemers.

Majoretten

 In de ochtend lieten de majoretten prachtige dansen zien die de deelnemers zelf hadden gemaakt. De optredens waren ingedeeld in 4 categorieën per leeftijd. Hieronder zie je de winnaars per categorie.

BeginnersD-teamMuizendans
Jeugd 1 Liz vd Aa, Caitlin v Lankvelt, Pien v AsseldonkGeorge of the Jungle
Jeugd 2Sara en Lieke Schepers  Taxi
Jeugd 3A-groep              The greatest showmen 

De A-groep ging er tevens ook met de wisselbeker vandoor en daarnaast was de jury onder de indruk van het C-team met hun 1001 nacht show, deze kan zo mee op concours en zij ontvingen daarom de aanmoedigingsprijs.

Blazers

In de middag was het de beurt aan de blazers en het slagwerk. Daphne van Dis werd de grote winnaar bij de blazers. Ze won als beste blazer de wisselbeker, ze won de categorie open podium en ze kreeg een tweede prijs bij de blind auditions. Ook dit jaar was er een onderdeel Blind auditions. De deelnemers speelden vanachter het gordijn en de jury beoordeelde puur op het geluid. Nico Kielstra won deze blind auditions.

1. Daphne van DisOpen podiumWhat about us
2. Iris van Nuland en Isis HoefnagelOpen podiumFeestbeest
3. Tren HoefnagelOpen podiumFlap-Jack
1. Nico KielstraBlind auditionsGrandfathers clock
2. Daphne van DisBlind auditionsThe medaillon calls
3. Nina van NulandBlind auditionsBlue Tulip

Opleidingsorkest

Het opleidingsorkest ging er met de aanmoedigingsprijs vandoor, wat is het toch geweldig om met een mooie groep met elkaar te mogen spelen. Dat hebben we het afgelopen jaar helaas te veel moeten missen.  

Slagwerkers

Als laatste onderdeel mocht het slagwerk op het podium treden. Ook zij hadden een onderdeel open podium en de blind auditions.

1. JeugdslagwerkgroepOpen podiumCarnaval festival, Sofia
1. Stijn van UdenBlind auditionsDrum pleasure

De aanmoedigingsprijs ging bij de slagwerkers naar Quinten Peters. Heel knap hoe hij zijn eerste optreden verzorgde. Stijn van Uden won wisselbeker, omdat hij deze al 3 jaar op rij wist te winnen. De ‘nieuwe’ wisselbeker ging dit jaar naar de jeugdslagwerkgroep!

Alle deelnemers kregen een medaille en natuurlijk een oorkonde. Juryleden Albert-John Vervorst, Jolanda Hoefnagels en Henk Schellekens heel hartelijk bedankt voor jullie beoordelingen. We kunnen terugkijken op een prachtige dag. 18 juli kunt u eindelijk weer eens naar ons komen kijken. Daarover leest u binnenkort meer in Zijtaarts Belang.