Koninklijke Onderscheiding Tonny van den Tillart-van Eijndhoven

Onze muziekvereniging heeft de aanvraag ingediend voor Tonny van den Tillart-van Eijndhoven voor de grote verdienste die Tonny heeft bij onze vereniging. De aanvraag werd ondersteund door Zijtaarts Belang, Zonnebloem en Claassen begrafenisondernemer.

De aanvraag was voornamelijk gebaseerd op het feit dat Tonny al 25 jaren het jaarlijks muziekweekend ondersteund en dat nog steeds doet. 

Tonny werd in 1976 lid van onze vereniging als majoretten. Werd al snel op iets oudere leeftijd leidinggevende. Was belangrijk in de ontwikkelingen van de majoretten en als aanspreekpunt voor het bestuur.

Vanaf 1990 heeft zij het beheer over het kledingmagazijn die bij haar thuis is ingericht. Ze verzorgd, controleert uniformen en kleding voor alle geledingen van de hele vereniging. Coördineert de uitgifte van kleding aan iedereen.

Verzorgt samen met anderen de post voor onze vereniging, bracht lang de taarten naar honoraire leden en is altijd aanwezig bij elke activiteit en ook inzetbaar.

Tonny is 21 jaar redactielid van het Zijtaarts Belang.

Bij de Zonnebloem is ze contactpersoon en vrijwilliger bij; kerstvieringen, vakanties en bracht de post rond in de regio.

Bij Claassen is Tonny een geliefde collega. Door haar betrokkenheid, vakbekwaamheid en flexibele inzet is ze als senior een voorbeeld. Is ook actief in de personeelsvereniging.

Gelukkig hebben we Tonny op een prachtige zonnige Koningsdag thuis mogen feliciteren waarbij de jeugd een mooie dans heeft uitgevoerd en enkele muzikanten het Wilhelmus en lang zal ze leven speelde op gepaste afstand in de tuin. Er waren volop redenen om Tonny uitbundig te eren. Tonny geniet van deze onderscheiding die je meer als dik hebt verdiend.

Van harte gefeliciteerd Tonny namens ons allen.

Koninklijke Onderscheiding voor Alda Gloudemans

Wat zal Alda verrast zijn geweest bij het ontvangen van deze koninklijke onderscheiding. De afgelopen weken, maanden….ruim anderhalf jaar is Alda met het bestuur heel druk geweest met de voorbereiding van de uitreiking van het lintje aan Tonny van den Tillart.

Vanaf 2014 is Alda al actief betrokken bij onze vereniging. Voor dat jaar natuurlijk ook al jaren maar meer op de achtergrond als partner van. In de ledenvergadering van 2015 is ze benoemd tot voorzitter. Voor haar een hele stap om als niet-muzikant zitting te nemen in het bestuur. De afgelopen jaren heeft ze enorm veel tijd en energie geïnvesteerd in onze vereniging. Vooral geïnvesteerd in de persoonlijke relaties met iedereen en elke geleding. Ze is als voorzitter vrijwel bij iedere activiteit aanwezig en bezoekt ook regelmatig repetities. Ook de derde helft van de fanfare repetitie slaat ze niet graag over. Alda is een organisator pur sang, denk aan alle activiteiten m.b.t. opleiding en werving van de jeugd, de oprichting van de financiële commissie, werving en behoud van vrienden en honoraire leden, de dinerconcerten etc. etc.

Alda is daarnaast ook actief op vele andere gebieden. Natuurlijk de politiek, het tennissen, de taallessen, Zijtaartste werkgroep Zorg en Welzijn. Energie voor veel en betrokken bij velen in en buiten Zijtaart. Echt Klasse!

Om al deze en vele andere redenen hebben wij als muziekvereniging dit lintje voor Alda Gloudemans willen ondersteunen. Mede door haar inzet en (persoonlijke) betrokkenheid bij de muziekvereniging Sint Cecilia is het een geoliede machine. Dit lintje heeft ze dan ook gewoon dik verdiend!

Van harte gefeliciteerd!

Bestuur en leden Muziekvereniging Sint Cecilia