Gerard wat heb jij ons verrast, zomaar plotseling ging je van ons heen. Het is een mooie herinnering om in de ochtend jouw stem nog gehoord te hebben. Je kondigde, achteraf gezien, het begin van jou einde aan… “Voel me niet lekker en ik weet het ook nie wat dat kan zijn, maar het is niet goed”. En dan nog maar net 2 uurtjes verder komt dat telefoontje dat je ons hebt verlaten.

Gerard je kwam als jong kereltje in 1958 je aanmelden voor de slagwerkgroep, net 9 jaren oud. Je leerde spelen op de dieptrom. Jij hebt je altijd zeer betrokken gevoeld bij onze vereniging en je hebt ook veel gedaan voor ons. In al jouw goede jaren van gezondheid heb je mooie dingen voor ons gemaakt met jouw vaardigheid in constructiewerkzaamheden. Onze marktkramen hebben we nog steeds en de prachtige beroemde boemelaarsfiets, die mede ook uit jouw handen is ontstaan, wordt nog regelmatig gebruikt op bijzondere momenten.

Je was er altijd bij, elk moment dat er gewerkt moest worden. Samen met Marij zijn er vele glaasjes bier weggedragen door jou op onze festiviteiten. Je stond ook aan het begin van onze dienstenveiling die jij als commissielid mede vorm hebt gegeven.

Van 1988 tot 2008 was je bestuurslid van onze, toen nog fanfare en nu muziekvereniging. Je vertegenwoordigde de slagwerkgroep in het bestuur. In 1998 was je 40 jaar lid en kreeg je een koninklijke onderscheiding voor al jouw verdiensten. In 2008 ben je als bestuurslid afgetreden en werd je na 50 jaren lid, Lid van Verdienste.

Jouw persoonlijkheid kwam het beste tot uiting als jij met je vak (de techniek) of met biljarten bezig was. Dan zagen we de echte enthousiaste Gerard die een grote bekwaamheid liet zien op deze terreinen.

Helaas heb jij door jouw gezondheid steeds meer stappen terug moeten doen. Je leed daar erg onder. Dat je niet meer de biljartballen zag rollen deed je heel veel pijn. Ondanks dat bleef je betrokken bij onze vereniging tot het einde. Als het enigszins mogelijk was deed je gewoon mee. Zo kwam je nog vaak luisteren naar onze uitvoeringen.

Als je op bezoek was bij Gerard was het opmerkelijk dat je overal en van alles op de hoogte was. Jouw interesse in iedereen maakte dat je betrokken bleef bij alles wat er gebeurde. Je had ook een kalendergeheugen en wist daardoor vele dingen te onthouden. Als je een telefoonnummer nodig had moest je even naar Gerard bellen.

Je maakte het niet altijd even gemakkelijk voor jouzelf. Je was eigenzinnig en liet je geen dingen aanpraten. Hulp van anderen aannemen was geen vanzelfsprekendheid. Onder eigen regie heb je geprobeerd toch het beste voor jou eruit te halen. Marij was daarin jouw steun en toeverlaat, je droeg haar op handen. Zonder haar zorg – en dat wist je – was jouw leven heel anders geweest.

We zijn blij voor jou dat je wens in vervulling is gegaan om er in alle stilte tussenuit te gaan.

We hopen dat de muzikale begeleiding jouw goed heeft gedaan en wij deden dat uit dank voor al het goeds wat je voor ons hebt gedaan. Rust in vrede.

Marij, Mariska en Ed, Ellen en Twan met de kleinkinderen Kyan, Roan, Teus en Cato, heel veel sterkte met dit verlies .

Namens alle leden en bestuur,

Alda Gloudemans, voorzitter

Muziekvereniging St. Cecilia Zijtaart