Vanaf 1955 werd Bert, toen 12 jaar oud, lid van onze muziekvereniging. Hij ging in de leer bij de slagwerkgroep en werd uiteindelijk onze grote man op de grote trom.

In 1964 richtte jij Bert samen met anderen de Blaaskapel De Boemelaars op waarvan jij 28 jaar leider bent geweest.

In 1967 kwam je bij het bestuur tot 1992 en was je daarvan 16 jaar secretaris en penningmeester. Na 25 jaar hield je daarmee op en werd je benoemd tot erelid na al jouw verdiensten. 37 jaren lang was je een ongekend actief lid op vele fronten.

Naast je werk ging jouw inzet voor heel veel uren naar onze muziekvereniging, toen nog de fanfare. Jouw grote organisatietalenten kwamen in alle facetten volledig tot zijn recht bij ons. Wat er ook gedaan moest worden, jij stond altijd vooraan en in de meeste situaties had je de regie. De muziekfeesten die in die tijd regelmatig werden georganiseerd duurden maar liefst 1 week lang en werden gevierd in een grote tent midden in Zijtaart. Altijd vrolijk, alles kon, jij deinsde nergens voor terug.

In 2001 werd je vanuit je eigen zaak, Raaijmakers Drukwerk & Verspreiding, honorair lid. Alles wat gedrukt moest worden in welke vorm dan ook: Bertus zorgde daarvoor……voor een zo laag mogelijke prijs en vaak was het met de opmerking; noteer mijn naam goed en duidelijk en dan druk ik het zo voor jullie…

Bert kwam altijd samen met Thea op elke uitvoering, waar in Nederland of daar buiten die ook was. Bij elk concours en alle uitvoeringen waren jullie de meest trouwe supporters. Wat zullen we dat gaan missen, die prominente plek ergens in de zaal gevuld met Bert en Thea. Alles bleef je volgen en je was een goede criticaster. Als een gebeurtenis per ongeluk werd overgeslagen, trok Bert aan de bel. Of da we soms da vergeten waren……..Altijd bereid mee te denken in welke vorm dan ook…..

In 2002 werd je welverdiend koninklijk onderscheiden. Want niet alleen bij ons was je een held in daden, maar bij vele andere dorpse activiteiten sen gebeurtenissen stond ook jij vooraan. Denkend aan Zijtaarts Belang, Dorpsraad, als Beheerder lange tijd van het dorpshuis etc. etc…. Jij was er een van: Niet lullen maar poetsen.

In de laatste jaren leidde je gezondheid ertoe dat iets minder kon doen, maar je belangstelling en betrokkenheid was er niet minder om. Naast alle kleinere optredens kon je gelukkig nog aanwezig zijn bij de grote optredens zoals de Proms en de Dinerconcerten. Je verzorgde ons drukwerk, bracht de verjaardagskaarten rond samen met Thea, je was op alle fronten betrokken en actief.

Het verlies van een man als jou slaat een groot gat in onze gemeenschap. Jouw persoonlijkheid heeft zoveel invloed gehad op velen van ons en jij was als geen ander in staat om verbondenheid te promoten. Niemand heeft Zijtaart zo mooi op de kaart weten te zetten met je onverbloemde uitspraken en daden.

Toen we hoorden dat jij door het coronavirus de strijd hebt moeten opgeven en we onze leden hadden ingelicht, kwamen er vele reacties. Ik noem er enkele:

  • Wat zullen we zijn luchtigheid en goede zin ieder moment als je hem tegenkwam toch missen
  • Hij had altijd tijd voor een praatje en een grap
  • Als Bert binnenkwam was de hele kamer gevuld
  • Zijn stem was op een afstand te horen
  • Wat zullen we de hapjes van Bert op de jaarvergadering toch missen…….

 

En zo kunnen we doorgaan…. Een icoon als Bert zal nog lang worden gemist. Maar liefst 68 jaren was je betrokken en hebben we heel fijn samengewerkt. We bedanken je voor wie je bent geweest. Je hebt voor onze vereniging prachtige geschiedenis geschreven.

Thea, Rita en Christ-Jan, Patricia en Gerry, Robert en Carolyn

Kleinkinderen Nick en Demi, Britt en Mike, Indy en Lana

Heel veel sterkte met de verwerking na dit afscheid van jullie liefhebbende man, vader en opa.

 

Namens alle leden en bestuur,

Alda Gloudemans

Voorzitter Muziekvereniging Sint Cecilia Zijtaart