Een jaar geleden begon een commissie samengesteld uit CV De Reigers en Muziekvereniging Sint Cecilia aan de voorbereidingen van de 6de dienstenveiling. Alweer 25 jaar dit geweldige evenement in Zijtaart, een jubileum. Zou het gaan lopen? Worden er genoeg kavels aangeboden? Komt er publiek om te kopen? Dat soort vragen spelen dan allemaal en dat is spannend voor de organisatie.

Na de PR machine van de afgelopen maanden was het zondag 17 november eindelijk zover. Meer dan 300 kavels werden er aangeboden. Zelfs tijdens de veiling kwamen er nog kavels bij.  

Om 13.00 uur opende tonprater Berry Knapen de veiling als Frietverkoper. Na een buut over zijn ‘vette’ friettent in Eindhoven had hij de eer om een boekje van zijn concullega Andy Marcelissen te veilen. Deze eerste dienst leverde meteen al een mooi bedrag op. De toon was gezet.

Onder leiding van de veilingmeesters Björn, Gerard, Henri en Wiljan werd een strakke planning aangehouden om de kavels aan de man te brengen. Klokslag half twee opende voorzitter van de commissie Björn van der Heijden de veiling. Om acht uur ging de laatste kavel in de verkoop. Uiteindelijk leverde de veiling een recordopbrengst op waar de verenigingen mooie dingen voor kunnen doen. CV De Reigers kunnen met deze bijdrage bijvoorbeeld de carnavalsactiviteiten voor ouderen blijven organiseren en ook het jeugdcarnaval zal blijvend gestimuleerd worden. Bij Muziekvereniging Sint Cecilia zijn de pauken aan vervanging toe en daarnaast vraagt het opleiden van de jeugdige muzikanten en de instrumenten altijd een forse investering. De opbrengst van deze veiling is een investering in de toekomst van beide verenigingen.

Het was wat we graag wilden: een waar volksfeest waar iedereen genoot. Maar dat kan alleen door de vele aanbieders van goederen en diensten, de kopers van al deze kavels en alle vrijwilligers die op welke manier dan ook hun bijdrage hebben geleverd. Iedereen BEDANKT!

Dienstenveilingcommissie 2019