In samenwerking met Muziekvereniging St Cecilia Zijtaart zal het jaarlijkse Jumbo Muziekfestival voor slagwerkgroepen, fanfares en harmonieën van de Vereniging van Muziekgezelschappen Kring Veghel plaatsvinden in Het Dorpshuis in Zijtaart en wel op zaterdag 2 en zondag 3 november. Dit jaar zullen tijdens dit festival 9 slagwerkgroepen en 10 harmonieën of fanfares hun muziek ten gehore brengen.

Het Kringfestival wordt voor de 35ste keer gehouden en voor de 18e keer als JUMBO Muziekfestival. De inzet van het weekend is de “Albert van Zutphen – wisselbokaal”. Op zaterdag gaat deze wisseltrofee uitgereikt worden aan de best spelende slagwerkgroep en op zondag aan het best spelende harmonie – of fanfareorkest. Daarnaast word er per groep, waarvan de indeling is gebaseerd op de divisies waarin de diverse verenigingen uitkomen, een eerste prijs uitgereikt.

Plezier in de muziek voor de deelnemers en het publiek staat tijdens dit festival voorop. Het programma start op zaterdag 2 november om 11.15 uur met de slagwerkgroep van De Notenkrakers uit Vorstenbosch. Gedurende de dag krijgt het publiek een afwisselend programma van slagwerkgroepen voorgeschoteld. Het laatste optreden op zaterdag vindt plaats om 17.05 uur door slagwerkgroep Muziekvereniging Meierijstad, waarna om 18.20 uur de prijsuitreiking zal plaatsvinden.

De overige deelnemende slagwerkgroepen op zaterdag zijn achtereenvolgens uit Goirle, Zijtaart, Beek en Donk, Dinther, Erp, Heeswijk en Venhorst.

Het Festival gaat verder op zondag 3 november. Om 10.45 uur start het programma met Koninklijke Harmonie St Cecilia uit Schijndel. Verder treden in volgorde op de corpsen uit:  Dinther, Sint Oedenrode, Zijtaart, Erp, Veghel, Venhorst, Berlicum en Vorstenbosch en als laatste zal Muziekvereniging Meierijstad om 19.05 uur met hun optreden aanvangen. De prijsuitreiking op zondag vindt om 20.15 uur plaats. Het programma is in detail beschikbaar op onze website :  www.muziekkringveghel.nl

Voor beide dagen is de beoordeling in handen van een vakkundige jury.

Het belooft een mooi programma te worden. Veel verenigingen brengen muziek die bij een breed publiek goed in het gehoor zal liggen, terwijl  enkele orkesten het als een try-out gebruiken voor deelname aan een bondsconcours later in de maand.

Het Jumbo Muziekweekend is dankzij de hoofdsponsor JUMBO-Supermarkten gedurende beide dagen gratis toegankelijk. Het kringbestuur nodigt U van harte uit om van dit mooie evenement, waaraan meer dan 700 muzikanten deelnemen, te komen genieten  in ‘t Klooster op het adres Pastoor Clercxstraat 50 te Zijtaart.