Afgelopen zondag was de eerste editie van Sounds of Cecilia, voorheen beter bekend onder de naam ‘ Solistenconcours’. De organisatie koos dit jaar voor een andere opzet en daar hoorde een naamswijziging ook bij.
Daarnaast waren er dit jaar voor het eerst blind auditions. De jury, Henk Schellekens, Albert-John Vervorst en Jules van der Loo zaten achter een scherm en zagen niet wie er aan het optreden was.
De dag begon meteen met deze blind auditions met kandidaten die hun C of D diploma hebben. En ondanks al enige jaren ervaring, was het toch best weer even spannend om op het podium te staan.
Nadat de eerste categorie was geweest werd er gedanst door de majoretten, zij werden gejureerd door Jolanda Hoefnagel. Zij zat gelukkig niet achter een scherm en kon zo dus perfect zien hoe er werd getwirld en gedanst. De meiden dansten op hele gezellige muziek. Er kwamen clowns voorbij, ook mooie glitterpakjes, pyjama’s en cowboys. Daarna waren de slagwerkers weer aan de beurt met de blind auditions. Iedereen in zijn eigen categorie op zijn eigen niveau, zodat er goed vergeleken kon worden.
Na de blind auditions zat de jury weer aan de openbare tafel. Er kwamen weer dansen voorbij van de majoretten, enkele slagwerkers en blazers die weer andere nummers hadden voorbereid nadat ook het opleidingsorkest een mooi optreden had verzorgd.
Rond 16.30u kwamen we aan het einde van het programma. Nu was het de taak aan de jury om de winnaars te kiezen! De winnaars zijn hieronder te lezen.
Allemaal bedankt voor jullie optredens, het was een geslaagde dag en wij zien jullie dan ook graag volgend jaar weer terug!

Majoretten:
1e Fleur van Hastenberg en Chloe Zegers
2e Floor van Asseldonk en Lynn de Wildt
3e D-team: Pien, Yade, Elze, Nina, Lieke, Caitlin
Wisselbeker: Fleur van Hastenberg en Chloe Zegers

Slagwerk:
Open podium: Stijn van Uden en Luc Brugmans
Blind auditions cat. Beginners: Finn van de Donk
Blind auditions cat. A: Meike Adriaans
Blind auditions cat. B: Stijn van Uden
Wisselbeker: Stijn van Uden

Blazers:
Open podium: Pim van der Linden (trompet)
Blind auditions cat. Beginners: Nico Kielstra (saxofoon)
Blind auditions cat. A: Milou Kemper (saxofoon)
Blind auditions cat. B: Harrie vd Tillart (bariton)
Blind auditions cat. C/D: Albert van Grootel (bugel)
Wisselbeker: Albert van Grootel

De winnaars bij de majoretten.

 

De winnaars bij de slagwerkers

Winnaar categorie A: Meike Adriaans.

 

De winnaars bij de blazers