Op zaterdag 3 november was het dan zover. Met alle groepen en supporters vertrokken we naar Waalwijk voor de Brabantse Kampioenschappen. Voor deze speciale gelegenheid gingen we gezellig met z’n allen met de bus. Daar werd alvast gestart met make-up en haren. Iedereen zag er dus weer keurig uit en ook alle vesten konden weer gebruikt worden dankzij sponsoring van het bedrukken door ZBO bouw. Dankjewel!

Rond 16.00 uur mocht de eerste groep van Zijtaart de wedstrijdvloer betreden. Het A-team onder leiding van Yvanka van den Biggelaar en Roselin Raijmakers had de laatste week nog extra getraind en wat aanpassingen gedaan. Dat kon de jury zeker waarderen, alleen was het puntenaantal net niet hoog genoeg om op het podium te eindigen. Toch knap gedaan van de dames Anne, Hieke, Marit, Roselin, Yentle en Yvanka.

Daarna was het D-team aan de beurt. Onder leiding van Anne van Lankvelt en Marjan van Asseldonk behaalden ze al 2x eerder op een wedstrijd de titel Star of the Day en maakten nu kans om Star of the Year te worden. Dat zat er net niet in, maar de muizendans zag er weer heel leuk en schattig uit en ze behaalden dan ook een 3de plaats. Gefeliciteerd Caitlin, Elze, Lieke, Nina, Pien en Yade! Met een mooie beker stonden ze trots op het podium.

Het C-team onder leiding van Marit van der Cammen en Yentle van den Biggelaar had ook nog wat aanpassingen gedaan in hun show op muziek van Doornroosje en heel hard geoefend. De show ging erg goed gelijk en daarmee behaalden ze een 2de plaats en mochten dan ook het podium op. Daarnaast behaalden Britt, Floor, Hanne, Iris, Lynn en Madelon ook genoeg punten om zich te plaatsen voor het NK. Proficiat!!

Tot slot was het B-team aan de beurt. Zij staan ook onder leiding van Roselin en Yvanka. De show de Lion King ging ook deze keer erg goed en ook Amber, Chloe, Isis, Lieke, Maud, Sara en Vera mochten het podium op om de beker voor de 3de plaats in ontvangst te nemen. En ook zij behaalden genoeg punten voor het NK. Super meiden!

Toen we weer met de bus richting Zijtaart gingen, kregen alle deelnemers nog een mooie roos met dank aan Broks Bloemen en Familie van den Biggelaar. Bedankt namens iedereen.

Het was een gezellige boel op de terugweg en als afsluiting gingen we nog frietjes eten met z’n allen. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde en gezellige dag!!

Majoretten St. Cecilia Zijtaart