Vrijdag 6 oktober zijn de Boemelaars met de mannen en vrouwen een avondje uit geweest in Vorstenbosch. Daar was in accommodatie ’t Gildebergske de jaarlijkse feestavond. De ‘drie wijzen’, ofwel Theo Bosch, Hans Habraken en Harrie van de Tillart, hadden dit jaar de eer om de organisatie te mogen verzorgen.

Om 19:30 uur stroomden de deelnemers binnen om allereerst te genieten van een heerlijke bak koffie of een glaasje thee. Al vrij snel werd de avond geopend en begon onder begeleiding van enkele mannen van het gilde (en een spa geel) de eerste activiteit. Dit was het zogenaamde koningsschieten, waarbij je met een geweer op standaard moet proberen een blokje hout te raken. Je schiet allemaal op hetzelfde blokje, wat steeds een beetje verder afbrokkelt of splijt. Degene die het schot lost waardoor het overgebleven blok naar beneden valt, wordt benoemd tot koning. En jawel, deze persoon had de (twijfelachtige) eer om een verslag te maken van deze avond.

Bij het Schützenfest in Dorsten hadden we deze sport al bewonderd en leek het voor velen waarschijnlijk makkelijker dan het was. Na maar liefst 161 schoten, een (diepte)record van de Boemelaars, kwam het blokje naar beneden. Gert-Jan loste het 160ste schot, waarbij het blokje op het spreekwoordelijke ‘half elf’ kwam te hangen. Voor Ruud was het vervolgens een koud kunstje om het karwei af te maken.

Nadat iedereen zijn wangen weer had opgewarmd, werden er vervolgens teams gemaakt voor de volgende activiteit; indoor jeu-de-boules. In teams van drie werd op meerdere banen gestreden om de punten en deden we een gooi naar de overwinning. Na drie ronden, waarbij iedere keer in een andere samenstelling werd gegooid, werd de balans opgemaakt. Onze kapelleider bleek de beste ballenwerper te zijn.

Al met al was het een zeer geslaagde avond, waarbij we zowel competitief bezig waren als gezellig konden bijbuurten onder het genot een natje en een droogje. Organisatie, bedankt!