Afgelopen zondag 30 september hebben de Boemelaars deelgenomen aan het blaasfestijn in Helmond.

Er waren in totaal 35 blaaskapellen door het gehele centrum te horen, de winkels waren open, de terrassen zaten vol, dus er hing een gezellige sfeer!

Om 14.00uur was ons eerste optreden aan de rand van het centrum waar onze begeleiders Stan en Mandy ons al op stonden te wachten. Zij zorgden ervoor dat we op tijd van een drankje werden voorzien en brachten ons naar de verschillende podia.

Voor een handje vol publiek lieten wij ons eerste setje horen. Dat ging lekker! Ook hoorden we andere blaaskapellen en deden we wat inspiratie op voor nieuwe muziek.

Vervolgens gingen we naar het 2de podium midden in een winkelstraat. Genoeg publiek, dus deden we opnieuw ons best en lieten we weer een setje horen met onder andere ‘Happy Hardcore’, ‘Ay No Digas en ‘Samen zijn’.

Om 16.00u stonden we alweer bij het laatste podium van de middag. Dit podium stond midden tussen de terrassen, dus ook hier veel publiek! Dit maal een setje muziek gemixt uit de vorige twee sets. Die gingen immers goed. Stan en Mandy zorgden weer voor een drankje en ditmaal ook voor iets hartigs uit de frituur. We kwamen niks te kort. ‘Of we ook nog naar de prijsuitreiking gingen?’. ‘Nee, wij gaan naar huis!’ Max Verstappen, de bank en slapen lokten meer….Eenmaal thuis op die lekkere bank kregen we via Stan te horen dat we een 3de prijs hadden gewonnen!! Hadden we nou toch maar…