In 2016 zijn de eerste ideeën ontstaan om de bekende rode blousen van de Boemelaars na jaren van trouwe dienst te vervangen. Eind 2016 zijn door een sponsor actie de financiële middelen gecreëerd voor een nieuw outfit. Iedereen kon een nieuw pak sponsoren en binnen een mum van tijd waren alle pakken “verkocht”.

De realisatie van de nieuwe pakken heeft nog wel behoorlijk wat voeten in de aarde gehad.  Helaas was het borduursel op de blousen niet laag genoeg gezet, waardoor dit opnieuw moest. Daarna waren de schoenen in Nederland niet meer leverbaar, deze moesten uit België komen. Als laatste waren de broeken uitverkocht, een nieuwe levering liet vele maanden op zich wachten, maar nu is het dan toch eindelijk zover en zijn de nieuwe pakken compleet.

Iedereen mag nu weten dat de Boemelaars in het nieuw gaan en ook iedereen mag het zien. Wil je met eigen ogen de nieuwe kleding aanschouwen dan kan dat komende zondag 24 september bij de wijnfeesten in Dernau. Mocht u daar geen tijd voor hebben dan kunt u de Boemelaars aanschouwen met hun blaasfiets in Leiden tijdens het vieren van het “Leidens ontzet” op 3 oktober.

Maar op vrijdag 6 oktober tijdens de “Dorpsklets” in ons eigen Zijtaart is de primeur voor de thuisbasis.

Met onze nieuwe outfits kunnen de Boemelaars er weer jaren tegen. Mede door de sponsoring hebben we dit kunnen realiseren en wij zijn deze mensen en bedrijven dan ook enorm dankbaar.

Bent u ook benieuwd naar de nieuwe kleding van de Boemelaars? Dan zien we u graag bij één van onze vele optredens.