‘Het is geweldig om zo’n evenement te organiseren’

 

ZIJTAART | Fanfare Sint Cecilia uit Zijtaart is al maanden druk bezig met de voorbereidingen voor Seitert Goes Proms en Proms 4 Kids. Om dit evenement te promoten was er op 8 juni in het Dorpshuis Zijtaart een feestelijke aftrap. Hoofdsponsoren, bestuursleden en leden van de werkgroepen waren hierbij aanwezig. “De voorbereidingen verlopen voorspoedig”, vertelt Alda Gloudemans namens Sint Cecilia.

Het is alweer vijf jaar geleden dat de beide muziekevenementen werden gehouden. Op zaterdag 28 oktober keert Seitert Goes Proms terug en op zondag 29 oktober is het tijd voor Proms 4 Kids. Alda neemt samen met Ralf van der Heijden, Anja Heerkens en Ruud Cissen de stand van zaken door. Aan enthousiasme geen gebrek. Anja is nauw betrokken bij Seitert Goes Proms. “De zaterdag is gericht op alle volwassenen. Het programma is heel breed met spektakel voor iedereen. Zo komt Het Dorp van Wim Sonneveld voorbij, maar ook beats van een dj.”

In totaal betreden er zeker 90 mensen het podium. “Het fanfareorkest bestaat alleen al uit 50 personen en het promskoor uit 17 mensen. Verder is er onder andere een combogroep, een dansgroep, een dj en verschillende solisten. De optredens gaan van massaal naar intiem. Ongeveer 80 procent van de artiesten komt uit Zijtaart zelf.”

‘Het mag geen minuut vervelen’
De dirigent van het promskoor is, net als vijf jaar geleden, Loek van Vugt. Anja: “Hij wilde er per se weer bij zijn.” Hij zorgt er mede voor dat de avond kwalitatief hoog is. Iets wat Fanfare Sint Cecilia Zijtaart heel belangrijk vindt. “Iedereen moet een topavond hebben. Zowel het publiek, de gasten als de muzikanten. Het mag geen minuut vervelen”, vindt Ruud. Anja vult aan: “Het moet spetteren. Dat kan alleen als het niveau goed is. De solisten hebben daarom ook auditie moeten doen.” De algehele leiding is in handen van de dirigent van het fanfareorkest: Albert-John Vervorst

Verhaal
Op zondag is het de beurt aan de kids van de Zijtaartse fanfare. Ralf steekt van wal: “Het is een promsconcert voor de jeugd met een spannend verhaal. De muziek is leidend en het verhaal ondersteunt het geheel. Door deze combinatie zijn we ervan overtuigd dat iedereen op het puntje van zijn stoel zal zitten.” De commissie heeft zes doorgewinterde toneelspelers gevonden om het verhaal te vertellen en uit te beelden. Ze worden vergezeld door ongeveer 80 leden van Sint Cecilia. “Twee slagwerkgroepen, het jeugdorkest en de majorettes. Via Phoenix Cultuur hebben we het bandje Six Sense gestrikt”, vertelt Ralf. Hij vertelt dat naast alle kinderen uit de regio ook ouders, opa’s en oma’s en andere geïnteresseerden welkom zijn. Het programma duurt, met pauzes, ongeveer tweeënhalf uur.

Pilsje
De organisatie van beide evenementen ligt in handen van Fanfare Sint Cecilia Zijtaart. Een helse, maar leuke klus. “Het is geweldig om zo’n evenement te organiseren. Het wordt ontzettend leuk en absoluut niet statisch. Lekker met een pilsje in de hand. De randvoorwaarden zijn ingevuld. Het is nu vooral heel hard repeteren”, besluit Alda.

Voor Seitert Goes Proms zijn een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar. Sponsors krijgen voorrang. Kaartjes kosten zowel in de voorverkoop als daarna voor zitplaatsen 20 euro en een staanplaats 17.50 euro. Voor de Proms 4 Kids zijn zowel zit- als staanplaatsen 6 euro. Vanaf 1 juli gaan de kaartjes in de openbare verkoop bij Kleijngeld, het Dorpshuis en via info@sintceciliazijtaart.nl.