Schützenfest mit die kapelle aus Boemelaar…………

 Zondag 4 juni eerste pinksterdag is de dag waar wij Boemelaars en Boemelarinnekes lang naar uitgekeken hebben. Het uitstapje naar Dorsten (D), dat mede dankzij Jan Corsten tot stand kwam, kan beginnen.
Iedereen (ook Ruud) was mooi op tijd om met de bus te vertrekken richting Duitsland…..Jawohl!!!!! Jetzt geht’s los!!!!
Natuurlijk Jan opgepikt in Mariahout die voor in de bus plaats nam als navigator.
Zo kwamen we mooi op tijd in Dorsten aan. Nadat we onze instrumenten uit de bus gehaald hadden maakten we kennis met Rinus die alles voor ons geregeld had.
Zo regelde hij ook ff snel dat we de instrumenten weer in de bus konden zetten want we moesten 800m verderop zijn.
Daar stond op een weide een ware kermis en een enorme partytent van wel 20 x50m. Compleet met houten vloer en een verhoogd zitgedeelte voor het Königspaar en hun gasten dat de “Troon” genoemd werd.
Nadat we de instrumenten uitgepakt hadden konden we gelijk richting het Königspaar, Georg dun twidde en Petra dun urste, om hen te verrassen met een serenade.
Dit werd heel enthousiast ontvangen en spoedig werden de eerste flessen Veltins pilsener opengetrokken.
Een scherp fluitsignaal klonk…. gevolgd door een luid….. AUFSTELLEN!!!! Het was de bedoeling dat we op gingen stellen achter de fanfarezug van bürgerschützenverein Holsterhausen en zo weer richting tent marcheerden.
Onderweg kwam er nog een kapel bij en wel onze muziekvrienden van de Oelnkapel uit Oldenzaal, die wij gedurende de dag beter leerden kennen en gezellig samen met hen stimmung gemaakt hebben in de tent.
Na ieder een setje gespeeld te hebben en wat huldigingen was het tijd om te gaan lunchen.
Die voornamelijk bestond uit pommes frites, bratwurst, currywurst e.d.
Na de “lunch” zat Hans buiten op een stoel en dat wilde Jan Corsten ook wel, maar hij had geen stoel. Kunde kopen, zei Hans. Hoeveel? €5,00.
Jan betaalt Hans en krijgt de stoel. En Hans pakt een nieuwe stoel van de stapel achter de vrachtwagen voor zichzelf.
Zitten ze samen in de zon. En dan………. begint het te regenen.
Zo langzaamaan werd het tijd om op te gaan stellen voor de parade en defilé.
Het defilé betrof twee rondjes over het voetbalveld. Dit tot groot plezier van Linda want haar saxofoondop was weer eens op avontuur en die konden we tijdens het tweede rondje dan mooi zoeken maar tevergeefs…..Harrie had hem al een tijdje in zijn zakken zitten zonder dit te vertellen….alles klaar!!!! Petje af voor de vlaggendragers van de deelnemende gildes, zij marcheerden met gestrekte benen en dan zo hoog mogelijk wat door Rob ook geprobeerd werd maar hield dit slechts een paar passen vol.
Na het defilé volgde nog een rondwandeling van een dik uur dus het marsboekje en de exercitie’s de afgelopen tijd kwamen goed van pas.
Eenmaal terug in de tent werd er door andere verenigingen ook nog muziek gemaakt. Er waren zelfs korpsen zonder koperblazers en brachten zo dus hun eigen fluitconcert.
Ondertussen werden de bobo’s Björn, Rob, Jan en Rinus uitgenodigd op de “Troon” voor koffie met gebak en nog ander lekkers.
18.00u pünktlich mochten wij aan tafel wat ook weer fantastisch geregeld was door inmiddels “onze” Rinus. Het was heerlijk en we kwamen echt niets te kort.
De avond kwam rustig op gang en we wilden nog een setje doen voor de band zou beginnen want dan zal het wel afgelopen zijn dachten wij.
Maar niets was minder waar want we mochten daarna nog twee keer en begon het er een beetje op te lijken dat wij de hoofdact waren.
Die Deutsche leute werden steeds enthousiaster en het moment dat het dak eraf zou gaan was aanstaande.
Het optreden op de “Troon” werd door Rinus als hoogtepunt bevonden.
En dan is het ineens 23.00u en tijd om te vertrekken. Na afscheid genomen te hebben van het Königspaar en Rinus, maar niet van de Veltins pilsener, konden we terugkijken op een fantastische gezellige dag!!! En de uitnodiging over 2 jaar is al binnen…..of we drei tage kunnen……..

Dankeschön Jan en Rinus!!!!!