Carnaval startte traditiegetrouw met de avond voor ouderen en genodigden. Een leuke avond om de carnaval mee te beginnen. Om 0.00uur was Berrie, bekkenist, jarig! Dat moest natuurlijk gevierd worden met eieren en worstenbrood bij Paul en Lindy, gezellig!

Zaterdag is de dag van de optocht, waarna de prijsuitreiking opgeluisterd moet worden. Even wachten, maar om 18.15uur was het dan zover en konden we van start! 57 groepen ‘omhoog’ en ‘omlaag’ blazen. Kapot, maar trots op onszelf konden we om 20.30 uur een biertje drinken.

Op zondagochtend om 9.00uur stonden we allemaal weer in de kerk, oké één iemand was te laat…We hebben mooie nummers gespeeld, zoals ‘Samen zijn’ van Willeke Alberti en ‘Leef’ van André Hazes Jr.

Daarna lekker koffie drinken bij de Reiger. ’s Avonds mochten we een nummertje blazen bij Kleijngeld. De prins van Veghel kwam de prijzen uitreiken die in de optocht van Kuussegat waren gewonnen en nam blaaskapel Gazzerop mee. Om en om bliezen we een nummer en zo waren we al snel weer 2 uur verder. Times flies when you’re having fun!

Maar niet alleen met blazen hebben wij lol. Met danspasjes, een drankje en wat slappe klets komen wij de avond ook zeker door! Het was nog lang onrustig op de Boemelaars app…

Maandag gingen we naar Duisburg, daar waren we uitgenodigd om met de Boemelaarsfiets in de optocht mee te doen. Om 9.00uur stonden we paraat op het kerkplein en niet veel later vertrokken we met twee gehuurde busjes, de vrachtwagen met de boemelaarsfiets en Tonny met enkele fans in de auto. De reis verliep voorspoedig, waardoor we op tijd aankwamen in Duisburg. Tijd genoeg om de busjes en de vrachtwagen naar het einde van de optocht te brengen en om nog een broodje te eten. Om 13.11uur vertrok de optocht. Constant werd er ‘helau’ geroepen naar ons, en wij terug juichen en maar denken…wat zeggen ze nou toch? Het publiek stond rijen dik en er werden veel foto’s van ons gemaakt. Ook werd er gigantisch veel snoep gestrooid. Van dozen bonbons tot chocoladerepen, mars, popcorn, we keken onze ogen uit! Rond 16.00uur konden de sterke mannen onder ons weer aan de slag om de fiets te laden. Daarna nog even terug naar het beginpunt om de extra warme kleding uit te doen en toen weer naar Zijtaart.

’s Avonds werd deze mooie dag afgesloten met een hapje eten bij de Reiger.

Dinsdag overdag konden we een beetje bijkomen van de voorgaande dagen, maar om 20.00uur waren we allemaal weer present om carnaval 2017 af te sluiten. We hebben nog flink wat nummers gespeeld met als afsluiter natuurlijk het prinsenlied, tjop, tjop, tjop!!!

Nu even rust, maar binnenkort weer een mooi hoogtepunt: nieuwe kleding voor de Boemelaars.

Wil je niets missen van de Boemelaars, like dan onze facebookpagina: https://www.facebook.com/De-Boemelaars.

Wist je dat:

·         Lindy heel goed eieren kan bakken?

·         En Paul goed de oven kan bedienen?

·         Ruud degene was die te laat in de kerk stond?

·         Wij hier niet heel erg van opkeken?

·         Linda haar saxdop van boven het koor naar beneden liet vallen?

·         Dit best beschamend was?

·         Maar ook best wel grappig?

·         Ton wel drie keer naar de wc moest, voordat we naar Duisburg konden?

·         Roy twee ho-la emmertjes mee had genomen voor het geval dat…

·         Ton en Roy ons veilig naar Duisburg en weer terug naar Zijtaart hebben gereden?

·         Luc de Wit een prima invaller was op de fiets?

·         En John van Boxmeer een prima bestuurder was op de fiets?

·         Wij een nieuwe uitroep hebben geleerd in Duisburg?

·         Helau! Helau! Helau!

·         Dit achteraf gezien Alaaf betekend?

·         Wij een super gezellige carnaval hebben gehad!!!

 

boem 2-2017 IMG-20170228-WA0011 boemelaars 2-2017 AVH73811 boemelaars 2-2017 AVH75303 boemelaars 2-2017 IMG-20170227-WA0030 boemelaars 2-20017 AVH73795