img_8091

1ste prijs slagwerkers Sem Verhoeven en Stijn van Uden

img_8100-1

2de prijs slagwerkers Luc de Wit

3de prijs slagwerkers Teun van de Hurk en Gijs van Lankvelt

3de prijs slagwerkers Teun van de Hurk en Gijs van Lankvelt

Aanmoedigingsprijs slagwerk voor Sjoerd van der Linden

Aanmoedigingsprijs slagwerk voor Sjoerd van der Linden

Afgelopen zondag 11 december was het solistenconcours van fanfare Sint Cecilia.

We begonnen de ochtend met de majorettes en ook al met enkele slagwerkers. De majorettes werden beoordeeld door Jolanda Hoefnagels. Zij gaf de eerste prijs aan Floor, Iza, Iris, Madelon en Lynn.  Zij dansten op het nummer ‘Paardenjump’. De jury vond het erg knap dat ze met de baton en een stokpaardje tegelijk konden dansen! De tweede prijs ging naar Esmee en Isa, zij dansten al mooi samen op het nummer ‘Me and my selfie’ van Mylene en Rosanne. De derde prijs ging naar Yentle, Marit, Hieke en Anne. Dit kwartet dansten op ‘Perfect Strangers’, zij hebben al wat meer ervaring met optreden en deden dit zo goed dat het werd beloond met een mooie beker.

De aanmoedigingsprijs, geschonken door Anne-Marie van Dinter, ging naar Esmee, Maud, Femke, Isa, Amber, Lieke en vera. Zij dansten op het nummer van Tita Tovenaar, ga zo door!

In de middag waren de overige slagwerkers en de blazers aan de beurt om van zich te laten horen.

De slagwerkers werden beoordeeld door Henk Schellekens. Hij beoordeelde dat Stijn van Uden en Sem Verhoeven de eerste prijs kregen. Dit duo speelde op marimba het nummer ‘Step on’. De tweede prijs ging naar Luc de Wit. Ook hij speelde op de marimba. Met vier stokken tegelijk lied hij horen heel wat in zijn mars te hebben! Hij speelde het nummer ‘Yellow after the rain’. Derde werden Teun van de Hurk en Gijs van Lankvelt. Zij speelden op snare- en fielddrum het ‘ Second snare drum duet’. Heel knap gedaan!

De aanmoedigingsprijs, geschonken door Paul Schepers, ging naar Sjoerd van der Linden. Op toms speelde hij ‘ Repetition March’. Gefeliciteerd heren!

De jury van de blazers bestond uit Albert-John Vervorst en Arian Deckers.

Zij gaven de eerste prijs aan Marit van Dinter, zij speelde een mooie solo op haar bugel met het nummer ‘Don’t be so shy’. De tweede prijs ging naar Lonneke en Wouter van der Burght. Moeder en zoon speelden een heel vrolijk duet ‘ Happy working song’. De derde prijs was voor Nienke Zoete, zij speelde op alt-saxofoon het mooie nummer ‘Valse’.  De aanmoedigingsprijs, geschonken door ‘ De Boemelaars’, ging naar Lieke van der Burght, Femke Adriaans, Marit van Dinter en Yara van der Cammen. Zij lieten horen dat samen spelen heel leuk is en deden dat met de nummers ‘Fun in the sun’ en ‘Balkinspirits’.

Het was een gezellige en muzikale dag met veel publiek. Allemaal bedankt en graag tot volgend jaar!