Fanfare St. Cecilia Zijtaart organiseert op zondag 29 januari de eerste editie van de Meierijstad Cup. Jeugdleden tot 18 jaar van de diverse verenigingen uit de toekomstige gemeente Meierijstad worden van harte uit om aan deze solistenwedstrijd deel te nemen. Door de organisatie van de Meierijstad Cup wil Fanfare St. Cecilia jeugdige muzikanten een podium bieden waar zij zich kunnen presenteren en op een sportieve manier kunnen strijden om de Meierijstad Cup.

De Meierijstad Cup is een eerste muzikale samenwerking tussen de HAFA-verenigingen uit de nieuwe gemeente Meierijstad. De jeugdleden van de verenigingen krijgen tijdens dit evenement de hoofdrol. Zij gaan strijden om de Meierijstad Cup. In het kader van de promotie van de toekomstige gemeente Meierijstad is in 2016 een promotiebudget beschikbaar gesteld door de gemeente ter stimulering van promotie-initiatieven. Voor dit initiatief heeft fanfare St. Cecilia ter ondersteuning daarvoor een éénmalige subsidiebedrag gekregen.

Verenigingen wordt gevraagd om namens hun vereniging drie blazers en drie slagwerkers af te vaardigen. Zij kunnen zelf bepalen welke zes muzikanten namens de vereniging deel gaan nemen. Dit kunnen de nummers 1, 2 en 3 van het  eigen solistenconcours zijn of een leerling die binnenkort op examen gaat om een extra boost te geven. Men mag  de zes jeugdleden ook zelf aanwijzen, bijvoorbeeld in overleg met de muziekdocent, dirigent en de jeugdcommissie. De deelnemers mogen zowel beginnende als gevorderde muzikanten zijn. Deelnemen en voor een groot publiek je muzikale kwaliteiten laten horen is belangrijker dan winnen.

Alle muzikanten treden op voor een deskundige en onafhankelijke jury. Na afloop van alle optredens wordt bekend gemaakt wie de strijd om de eerste blazer en slagwerker de Meierijstad Cup heeft gewonnen.

We hopen op een enthousiaste deelname. Om de organisatie van het evenement op te kunnen starten wordt gevraagd uiterlijk 21 oktober 2016 door te geven of er namens de vereniging drie blazers en drie slagwerkers gaan deelnemen aan de Meierijstad Cup.

Reacties kunnen voor 21 oktober 2016 gestuurd worden naar info@sintceciliazijtaart.nl. Voor vragen kan ook contact opgenomen worden met een van de personen die hieronder staan vermeld. Wij zien uit naar een eerste muzikale kennismaking met alle HAFA-verenigingen uit de nieuwe gemeente Meierijstad.

 

Ralf van der Heijden                                  Alda Gloudemans

Projectleider Meierijstad Cup                   Voorzitter fanfare St. Cecilia

Zijtaart                                                           Zijtaart

0413-741283 / 0648072947                     0413-209623 / 0620978507