2016 staat voor de majoretten van fanfare Sint Cecilia in het teken van hun 40 jarig jubileum. Op 29 april was er een leuke feestavond voor alle leden van dit moment. Op deze avond zijn er vele herinneringen opgehaald en dat willen zij nog eens over doen met iedereen die in de afgelopen 40 jaar als lid of instructie bij de majoretten betrokken zijn geweest. Hiervoor zijn maar liefst in totaal 275 oud leden aangeschreven en uitgenodigd voor een reünie op vrijdag 9 september. De reünie viering wordt georganiseerd in het Dorpshuis het Klooster in Zijtaart. De avond zal om 20.00 uur starten en we hopen veel mensen te mogen begroeten.

De majoretten van St. Cecilia zijn opgericht in 1976. In de beginjaren waren zij voornamelijk aanwezig bij serenades en dorpsfestiviteiten. In de loop der jaren zijn de majoretten ook gaan deelnemen aan wedstrijden op regionaal en landelijk niveau en worden er ook uitstapjes naar het buitenland gemaakt. Tijdens de wedstrijden zijn door diverse groepen al vele successen behaald. Menigmaal werd het Brabants en Nederlands Kampioenschap behaald en ook op Europees niveau heeft Zijtaart van zich laten horen met als beste resultaat een Zilveren medaille op het Europees Kampioenschap.

Inmiddels bestaat de groep uit 21 majoretten verdeeld over 3 groepen in de leeftijd van 5 tot en met 19 jaar. Daarnaast is er ook dansgroep Return die zich presenteert samen met de vereniging, maar zich ook veelvuldig tijdens andere festiviteiten laat zien.

We hopen er een gezellig feestje van te maken!!

Het bestuur en leden van fanfare Sint Cecilia feliciteren de majoretten met hun 40 jarig bestaan.