Door de komst van Meijerijstad kregen alle organisaties binnen de nieuwe gemeentegrenzen de mogelijkheid om een voorstel in te dienen in het kader van promotie voor het samengaan van de drie gemeenten Veghel, St. Oedenrode, Schijndel. Fanfare ST. Cecilia Zijtaart deed een voorstel om voor de jeugdleden tot 18 jaar van alle fanfares en harmonieën een solistenconcours te organiseren om de Meijerijstad Cup te kunnen winnen.  Elke vereniging maakt zelf de keus om zes jeugdleden , waarvan drie blazers en drie slagwerkers , af te vaardigen om deel te nemen aan dit concours. Het bestuur van Fanfare ST. Cecilia was blij verast dat zij  een van de vijftien organisaties waren die een cheque van € 1000,– kregen aangereikt. In totaal hadden 57 organisaties een projectvoorstel ingediend.

Op deze manier wordt een uniek podium geboden voor de jeugdige muzikanten uit onze gemeente.  Zij kunnen zich presenteren en op een sportieve manier strijden om de Meierijstad Cup. Het plezier van muziek maken wordt door dit evenement op een positieve manier bij de jeugd onder de aandacht gebracht. Daarnaast is het een eerste muzikale kennismaking tussen de zeven Harmonie – Fanfare verenigingen en een startpunt voor andere activiteiten en samenwerkingsverbanden in de toekomst. Ruim veertig talentvolle, jeugdige, enthousiaste muzikanten treden op voor een deskundige en onafhankelijke jury

De eerste editie vindt plaats in Dorpshuis het Klooster in Zijtaart. Fanfare St. Cecilia neemt de organisatie voor de eerste editie van de Meierijstad Cup op zich. De planning is om deze activiteit in januari 2017 te laten plaatsvinden. 

Het bestuur fanfare St. Cecilia Zijtaart.