Tijdens het muziekweekend van de fanfare zijn de titels van het jaar 2015 bekendgemaakt en de bijbehorende bokalen uitgereikt.

Majorette van het jaar 2015: Vera van Lankvelt

Vera is al een aantal jaren lid van het C-team en ze is altijd heel vrolijk en maakt er samen met de andere meisjes een gezellige boel van. Maar naast het plezier hebben zet ze zich voor 200% in en ze is de afgelopen tijd enorm gegroeid. Vorig jaar is bij de groep de dikke duimen kaart geïntroduceerd om nieuwe twirls te leren en dat ging Vera heel goed af en ze had dan ook snel de hele kaart vol.
Naast dat Vera altijd vrolijk en enthousiast is, is ze ook altijd aanwezig op de repetities en helpt ze altijd goed mee. Vera is ook heel goed in dingen onthouden. Zeker als de instructrices iets beloofd hebben. Zo had Anouk beloofd dat ze zou trakteren als ze weer een keer de naam van Lieke en Vera zou verwisselen en dat ze de volgende keer ook zou trakteren voor haar verjaardag. Toen kregen ze het berichtje dat de training niet door ging vanwege het NK. Maar Vera had tegen haar moeder gezegd dat dat niet kon, want Anouk zou trakteren. Zo’n majorette willen we natuurlijk nog graag heel lang bij de club hebben en ze heeft de titel majorette van het jaar dan ook dik verdiend.

Blazer van het jaar 2015: Marit van Dinter
.
Marit is een enthousiaste en serieuze bugelist bij het opleidingsorkest. Eigenschappen van Marit zijn onder andere: enthousiast, serieus en fanatiek.
Marit is een meisje dat niet snel op de voorgrond staat maar ze ontwikkelt zich goed en heeft e

cht talent. Daarnaast is ze niet alleen fanatiek tijdens het spelen maar ook met andere activiteiten vanuit de vereniging. Zo is Marit samen met een aantal andere jeugdleden ook aanwezig geweest bij de kartonactie van de Mars en helpt ze mee met de grote clubactie. Marit heeft zelfs online ook nog loten van de grote clubactie verkocht!
En wat we zeker niet mogen vergeten. Marit is altijd aanwezig en op tijd bij de repetities, hier kunnen veel muzikanten uit het fanfareorkest een voorbeeld aan nemen.
Al deze punten hebben ervoor gezorgd dat wij Marit als musicus van het jaar 2015 willen benoemen.

 

Slagwerker van het jaar 2015: Cas van Zutphen

Cas is een echte verenigingsjongen die op zijn jonge leeftijd al van alles doet. Niet alleen op muzikaal gebied maar op de 1ste plaats zijn inzet tot andere werkzaamheden. Als je Cas vraagt om mee te helpen bij bijvoorbeeld evenementen vanuit de vereniging dan doet hij dat maar al te graag. Ook al wordt hem niks gevraagd hij heeft werk inzicht. Hij zal voor de toekomst dan ook een goeie zijn voor bij de evenementen commissie.
Cas drumt bij de jeugdslagwerkgroep als oudste en vind het enorm leuk om met deze mannen samen te drummen. Hij kan heel geconcentreerd bezig zijn maar komen we richting de carnaval dan is hij niet meer te houden en vertelt hij maar al te graag over de carnaval en over de carnavalswagen. Ook speelt hij al een paar jaar bij Toeternietoe en dan is hij helemaal in zijn element. Daar wil hij vaak de lolbroek uithangen en het is tijdens de carnaval ook leuk om er iemand bij te hebben die er een feestje van kan maken. Helaas wil hij dit ook nog wel eens doen tijdens de repetitie. Tijdens de privé drumles zie je een heel andere Cas, rustig en gedisciplineerd. Dat was hij ook tijdens de eerste repetitie bij de slagwerkgroep die hij mocht bijwonen. Eerst even samen met mama kijken maar daarna kriebelde het toch om mee te repeteren en met succes. Wij hopen ook dat hij daar zijn draai kan vinden en dat hij wil blijven meespelen bij de grote slagwerkgroep. Al met al een waardevolle slagwerker voor de vereniging en daarom is hij verkozen tot slagwerker van het jaar 2015