Afgelopen weekend zijn we met 39 jeugdleden (bestaande uit leden van de majoretten, opleidingsorkest en jeugdslagwerkgroepen) op muziekweekend geweest bij kampeerboerderij ‘De Leijgraaf’ in Vorstenbosch. 

Het thema van dit weekend was ‘Happy Holidays!’. Rond dit thema zijn alle activiteiten georganiseerd. Zo was er vrijdagavond een Halloween nachtspel in de bossen van Bedaf, verder waren de volgende feesten ook in ons programma terug te vinden: een kerst-6-kamp, kerstdiner, Koningsdag en Pasen. 

Natuurlijk was de Oudejaar-show ook niet vergeten, tijdens deze zaterdagavond quiz moesten alle groepjes spellen doen en werd de show afgesloten door het aftellen naar een gelukkig Nieuwjaar en werden er sterretjes afgestoken. 

Omdat we dit jaar helaas geen ‘Kermit’ groep hadden zijn de spellen allemaal bedacht en gemaakt door de leiding die mee op kamp ging en enkele leden van het fanfareorkest, super bedankt hiervoor. 

Naast deze spellen werd er natuurlijk ook regelmatig gerepeteerd voor het ‘Feest concert’ als afsluiting van het muziekweekend, waar alle ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s kwamen om alles te beluisteren. De majoretten hadden dit weekend gerepeteerd op een hele mooie dans waarbij ook diverse feesten aan bod kwamen. De opstapslagwerkgroep en de jeugdslagwerkgroep hadden ook flink gerepeteerd op een aantal mooie nummers. Vele ritmes en verschillende slagwerkinstrumenten kwamen voorbij, de jeugdslagwerkers lieten enthousiast horen wat ze allemaal konden. Het opleidingsorkest had ook goed gerepeteerd op de nummers waardoor ze verschillende nummers ten gehore konden brengen. Er zaten een aantal pittige nummers tussen maar het ging allemaal goed! Als afsluiting speelden het opleidingsorkest samen met de jeugdslagwerkers een nummer waarbij boomrackers werden gebruikt. 

Tijdens het ‘Feest concert’ wordt er ook altijd bekend gemaakt wie de majorette, slagwerker en musicus van het jaar is geworden. Vera v. Lankvelt is marjorette van het jaar 2015 geworden, Cas v. Zutphen is benoemd tot slagwerker van het jaar 2015 en Marit v. Dinter is musicus van het jaar 2015 geworden. 

 Tot slot willen we alle mensen bedanken die dit muziekweekend mogelijk hebben gemaakt. 

 

Het was een geweldig weekend met ontzettend goed weer en dus zeker voor herhaling vatbaar. Voor nu ‘weltrusten’ voor alle leden en tot volgend jaar op het muziekweekend!