Jumbocup slagwerk 2013Nadat de slagwerkgroep van fanfare St. Cecilia zaterdag 26 oktober op concours is geweest in Drachten heeft ze afgelopen zaterdag meegedaan aan het Jumbo Muziekfestival. Tijdens het festival werden 8 slagwerkgroepen uit de regio beoordeeld door een professionele jury. Na het geweldige resultaat in Drachten met 95 punten heeft de slagwerkgroep ook de Albert van Zutphen wisseltrofee gewonnen. Dat betekent dat ze 1ste waren in hun groep maar ook het beste van de dag met 92 punten. Een geweldige prestatie.

Met de juryrapporten van Drachten en het Jumbo Muziekfestival kan de slagwerkgroep zich gaan voorbereiden aan de deelname aan het Nederlands Kampioenschap op zaterdag 8 februari in Assen.

Het fanfareorkest nam deel aan het Jumbo Muziekfestival op zondag. Er streden maar liefst 13 korpsen voor de bekers en wisseltrofee. De dirigent en leden waren zeer tevreden met het optreden wat werd neergezet. Ook het publiek was enthousiast. De punten van de deelnemers lagen dicht bij elkaar. Fanfare De Notenkrakers uit Vorstenbosch mocht de wisseltrofee mee naar huis nemen.

In de groep waar ook Zijtaart is ingedeeld met 7 andere deelnemers werd Lieshout eerste van de groep.

Het fanfareorkest gaat zich nu voorbereiden op de deelname aan het Open Nederlands Fanfare Kampioenschap op zaterdag 5 april 2014 in Drachten.

Volgend jaar is het Jumbo Muziekfestival in Venhorst op 1 en 2 november.