Steun Zijtaartse verenigingen met Rabo ClubSupport!

Jaarlijks stelt de Rabobank een bedrag beschikbaar voor ondersteuning van organisaties, stichtingen en verenigingen binnen hun werkgebied; voor ons Rabobank Uden-Veghel. Hiermee steunen zij goede initiatieven vanuit de samenleving. Dit jaar hebben zij aangegeven € 10,- per lid van de plaatselijke Rabobank beschikbaar te stellen.

Stemmen verloopt dit jaar anders dan afgelopen jaren. Via de Rabo App of via Rabo Internetbankieren kunt u stemmen op uw favoriete vereniging of organisatie. Stemmen kan onder de knop ‘Zelf regelen’. U ontvangt dit jaar dus geen stemcode per e-mail of post. De stemperiode loopt van 5 tot en met 25 oktober 2020.

Natuurlijk willen wij pleiten dat u aan onze vereniging denkt en hopen wij op uw stem. Wij vinden het echter over het algemeen belangrijker dat u sowieso stemt; hoe meer stemmen er vanuit Zijtaart worden ingebracht, hoe groter de opbrengst is voor ons dorp. We zien het als een gemiste kans als inwoners van ons dorp vergeten te stemmen bij deze mogelijkheid om clubs binnen ons dorp gratis te kunnen sponsoren.

Nieuw dit jaar: nieuwe leden kunnen direct stemmen!

U kunt enkel stemmen wanneer u lid bent van Rabobank Uden-Veghel. Nieuw dit jaar is dat Rabobank nieuwe leden direct in staat stellen te stemmen. Word u nu nog lid, dan verhoogt u het totaalbedrag wat Rabobank aan de verenigingen/organisaties uitreikt en kunt u direct Zijtaartse verenigingen steunen.

Hopelijk hebben wij u voldoende gemotiveerd om uw stem uit te brengen en eventueel lid te worden, mocht u dat nog niet zijn. Hopelijk kan ook onze vereniging op uw steun rekenen.

Bij voorbaat danken wij, ook namens andere organisaties, de Zijtaartse gemeenschap.

Muziekvereniging Sint Cecilia.

06 oktober 2020|Alle leden|

Muziekvereniging Sint Cecilia doet mee aan Grote Clubactie

Ook dit jaar doet vereniging Sint Cecilia weer mee met de Grote Clubactie. Dit jaar is ervoor gekozen om de jeugdleden niet met een collectieve actie langs de deuren te sturen; dit vinden wij ongepast. Wel hebben al onze leden loten ontvangen om individueel te verkopen. Loten kosten € 3,- per stuk, waarvan 80% ten goede komt aan onze vereniging. Indien u loten koopt sponsort u ons niet alleen, u maakt ook kans op de hoofdprijs van € 100.000,-.
Wanneer u door een van onze leden bent benaderd, krijgt u ook een deurzegel welke u op uw deur kunt plakken, zodat andere leden weten dat u reeds benaderd bent.

Wij hopen op uw steun bij deze actie. Mocht men niet aan uw deur komen, maar wilt u wel meedoen met de actie, dan kunt u ook een van onze leden contacteren of een mail sturen naar info@sintceciliazijtaart.nl. Het overhandigen van loten kan natuurlijk ook digitaal. Ieder lot heeft naast een lotnummer een unieke beveiligingscode; je hebt beiden nodig om een prijs op te eisen.

De trekking vindt plaats op 9 december aanstaande. Wij zullen de einduitslag plaatsen in het Zijtaarts Belang, zodat u gemakkelijk kunt controleren of u prijs heeft. Meer informatie over de actie en de prijzen kunt u vinden op de website: https://clubactie.nl/over_ons.html.

Wij danken u bij voorbaat.

Bestuur Muziekvereniging Sint Cecilia.

06 oktober 2020|Alle leden|

Jumbomuziekfestival voor Majoretten.

Afgelopen zondag 20 september vond het jumbomuziekfestival voor majoretten plaats in het Dorpshuis te Zijtaart. Alle majoretten van de Wiebert uit Uden en van Muziekvereniging St.Cecilia uit Zijtaart mochten deze dag genieten van een 3-tal workshops. Zo konden we helemaal uit ons dak bij de DJ workshop, wie danst het beste als een DJ? We kregen een twirl-workshop waarbij we een nieuwe dans en nieuwe twirls leerden op muziek van Taylor Swift. En we gingen uit onze comfort zone bij een workshop choreografie. Een zeer gevarieerde dag die we gezellig met zijn allen hebben afgesloten met een lunch.

21 september 2020|Majoretten|

Filmavond voor de jeugd

Op vrijdag 4 september was de barbecue voor de gehele muziekvereniging gepland. Door het coronavirus en de beperkingen die dit meebracht kon dit niet doorgaan.

Voor de jeugd van de vereniging is een filmavond georganiseerd in het Dorpshuis. Tijdens de film Mees Kees in de wolken kon een versnapering niet ontbreken. Op naar een volgende filmavond?

Glasvezel actie

U kunt na het aanmelden voor de zekerheid ons ook een email sturen, zodat we kunnen controleren of de aanmelding ook daadwerkelijk met deze bonus voor u en voor ons wordt verwerkt.

16 september 2020|Alle leden|

Nieuwsbrief

Normaliter zijn we gewend medio juli een Klankbord uit te brengen. Omdat er afgelopen periode simpelweg geen activiteiten hebben plaatsgevonden en er dus weinig kopij is, laten we deze ditmaal achterwege. Daarom is besloten om in de vorm van een Nieuwsbrief toch iedereen te informeren over de opstart van het nieuwe seizoen en de laatste actualiteiten. Daarnaast vind je in deze nieuwsbrief ook het aangepaste jaarprogramma van 2020 en de muzikanten van het jaar 2019.

29 juli 2020|Alle leden|

Proeflessen en kennismaking instrumenten

Muziek maken is Cool! En waar is het nu leuker om muziek te maken dan in ons eigen Zijtaart? Onderstaand filmpje laat ons opleidingsorkest en de verschillende instrumenten zien.

15 juli 2020|Alle leden, Opleidingsorkest|

Veel geslaagde slagwerkleerlingen bij Beat It

Afgelopen tijd hebben diverse leerlingen via Beat It examen gedaan. Zij zijn allemaal geslaagd!

13 juni

Mike Verbruggen – A theaorie examen

Meike Adriaans – B theorie examen

27 juni

Luc Brugmans – B theorie examen

Stijn van Uden – B theorie examen

11 juli

Mike Verbruggen – A praktijk examen kleine trom

Gerty van den Bosch/Habraken – B praktijk examen mallets

15 juli 2020|Fanfareorkest, Jeugdslagwerkgroep, Slagwerkgroep|

Afsluiting Muziek = Cool

Door het coronavirus was het niet mogelijk om Muziek = Cool af te sluiten met een bijeenkomst voor de ouders en kinderen van de basisschool. Ruben Mesica, de docent van Muziek = Cool, heeft een leuk filmpje gemaakt zodat iedereen kan genieten van deze superleuke creatieve afsluiting.

06 juli 2020|Alle leden|

Afscheid van bestuursleden en nieuwe bestuursleden benoemd in ledenvergadering

In de ledenvergadering van 2 juli 2020 is afscheid genomen van 3 bestuursleden en zijn 4 nieuwe bestuursleden gekozen.

Anne-Marie van Dinter neemt na 25 jaar bestuursverantwoordelijkheid voor de majoretten en dansgroep Return afscheid van het bestuur. Haar functie wordt overgenomen door Marjan van Asseldonk- van der Burgt.

Bjorn van der Heijden neemt na 18 jaar als bestuurslid namens De Boemelaars afscheid van het bestuur. Hij wordt opgevolgd door Rob Schepers.

Martijn van Stiphout neemt afscheid als secretaris na 3 jaar. Sanne van Nunen neemt zijn taak over.

Als vierde nieuwe lid neemt Albert van Grootel plaats in het bestuur. Hij heeft al een jaartje meegelopen.

Paul Schepers is opnieuw herkozen als bestuurslid namens de slagwerkgroepen.

Het bestuur bestaat nu uit de volgende personen:

Alda Gloudemans voorzitter

Sanne van Nunen secretaris

Ruud Cissen penningmeester

Marloes van Gemert fanfareorkest

Paul Schepers slagwerkgroepen

Rob Schepers De Boemelaars

Marjan van Assldonk- van der Burgt majoretten en dansgroep Return

Albert van Grootel algemeen bestuurslid

04 juli 2020|Alle leden|