Slagwerkgroep

Vanaf 1955 is de slagwerkgroep van fanfare Sint Cecilia niet meer weg te denken in het straatbeeld van Zijtaart. Na de jaren 90 is de drumband getransformeerd tot een slagwerkgroep die een zeer divers repertoire tot hun beschikking heeft zowel gestemd als ongestemd. Deze jonge slagwerkgroep bestaat uit ongeveer 10 leden onder leiding van Henk Schellekens. Tijdens het  podiumconcours op 26 oktober 2013 te Drachten behaalde deze groep in de vierde divisie een score van 95 punten,  een eerste prijs met lof van de jury, promotie naar de derde divisie en een uitnodiging voor deelnaSlagwerkgroepme aan het Nederlands Kampioenschap podiumconcours voor slagwerkensembles  op 8 februari 2014 te Assen. De slagwerkgroep ging met het Nederlands kampioenschap naar huis met maar liefst 92,42 punten.

Optredens welke de slagwerkgroep verzorgt zijn o.a.: het jubilarissenconcert, de Pronkzittingen en uiteraard elk jaar het Jumbo Muziekfestival. De slagwerkgroep repeteert elke dinsdagavond van 19:30 – 21:00 in het dorpshuis. 

 

 

 

 

JeugdslagwerkgroepJeugdslagwerkgroep

De jeugdslagwerkgroep is gestart in 1999. In dat jaar waren er voldoende slagwerkleerlingen om gezamenlijk te gaan musiceren, als voorbereiding op deelname bij de slagwerkgroep.

De jeugdslagwerkgroep bestaat voornamelijk uit slagwerkleerlingen die zo’n 1 à 2 jaar les hebben en hun bouwstenen diploma behaald hebben. De doelstelling van deze groep is om te leren samenspelen en steeds moeilijkere en uitdagender stukken te leren spelen zodat ze na het behalen van het A examen door kunnen stromen naar de slagwerkgroep. De jeugdslagwerkgroep staat onder leiding van Paul Schepers en repeteert wekelijks op dinsdagmiddag tussen 16:45 uur en 17:30 uur op het podium van het dorpshuis.

 

Opstap slagwerkgroepOpstap slagwerkgroep

 Door de enorme groei van het aantal slagwerkleerlingen is er in het nieuwe seizoen van 2015 een nieuwe opstap slagwerkgroep opgericht. Deze groep is voor slagwerkleerlingen die net zijn begonnen en nog geen bouwstenen examen hebben behaald.

Zodra het bouwstenen examen behaald is mogen de leerlingen doorstromen naar de jeugdslagwerkgroep. De groep repeteert wekelijks op dinsdagmiddag tussen 18:30 uur en 19:15 uur op het podium van het dorpshuis. De groep staat onder leiding van Paul Schepers.

 

 

Henk Schellekens

Henk is vanaf 2010 dirigent van de slagwerkgroep van fanfare St. Cecilia Zijtaart.  Henk werd geboren in Gemonde en kreeg zijn eerste slagwerklessen op 7-jarige leeftijd van zijn vader.Jumbocup slagwerk 2013Later volgde hij slagwerklessen bij Mari Spikmans, Mies Toonen en Leo Pustjens. Bij Joost van de Akker volgde hij piano en muziektheorie.

Na het behalen van de  slagwerkdiploma’s A t/m D gestemd en ongestemd volgde hij de instructeursopleiding bij Jo Conjaerts waarvoor hij slaagde met onderscheiding.

Als solist was hij diverse malen deelnemer en concourswinnaar van solistenwedstrijden. En van NK wedstrijden voor solisten en kleine ensembles.

Als slagwerker actief bij de Philips Harmonie Eindhoven en remplacent bij diverse orkesten.

Als dirigent van slagwerkgroep(en) werkzaam vanaf 1980 en veel klinkende resultaten behaald. Momenteel naast dirigent in Zijtaart, dirigent van slagwerkgroepen O.B.K. Erp en daar hoofd slagwerkopleiding.

Regelmatig actief als jurylid en componist van diverse slagwerkcomposities ondergebracht bij uitgeverij Dutch Music Partners DMP.