Majoretten

De majoretten van St.Cecilia Zijtaart zijn opgericht in 1974. Majoretten is een veelzijdige sport; in een show zit namelijk toneel, dans, ballet, acrobatiek en twirls. Op dit moment telt deze geleding 33 meiden verdeelt over 4 groepen. De majoretten nemen deel aan verschillende activiteiten het gehele jaar door. Gemiddeld heeft iedere groep 5 wedstrijden. Tijdens de wedstrijden wordt een show opgevoerd in een bepaald thema. In dat thema worden de danspassen, attributen, twirls, kleding e.d. allemaal aangepast. Daarnaast treden zij op tijdens concerten van de fanfare, het jumbomuziekfestival, open middag, het jeugdweekend, solistenconcours en natuurlijk zijn zij ook het paradepaardje tijdens de serenades. Ook hebben de majoretten al een paar keer een optreden verzorgd in het buitenland.

 

A-team

Het A-team bestaat uit 7 meiden in de leeftijd van 16 t/m 20 jaar. In 2014 zijn een aantal meiden uit Eerde bij dit team gekomen. Samen met onze Zijtaartse meiden komen zij uit in de middenklasse Artistiek. Afgelopen jaren hebben zij verschillende shows gehad, zoals The Village en Dark Horse. Dit team staat onder leiding van Silvy Janssen en Marjan van Asseldonk.

 

B-team

Het B-team bestaat uit 5 meiden in de leeftijd van 10 t/m 14 jaar. Zij komen uit in de jeugd 3 basisklasse Artistiek. Dit is een enthousiaste groep meiden die in korte tijd zijn doorgegroeid. Zij hebben een show op muziek van Frozen. Deze groep staat onder leiding van Marlotte Habraken en Emmy Jonkers.

 

C-team en leerlingen

Het C-team bestaat uit 9 jonge meiden in de leeftijd van 5 t/m 8 jaar. Zij komen uit in de jeugddivisie 1 Artistiek. Zij hebben een show met als thema Titatovenaar. Voorheen hebben zij een show gehad op muziek van Superkate. Zij zijn samen met onze leerlingen druk bezig om veel nieuwe technieken te leren. Het is een gezellig groepje die samen veel lol hebben. Zij staan onder leiding van Anouk van Sleuwen  en Marit van der Cammen.

 

Dansgroep  Return

Sinds 2015 hebben we een nieuw onderdeel binnen onze majoretten. Return is een groep meiden van 18+ en weet altijd te verrassen met dansen die gebaseerd zijn op uiteenlopende thema’s, zoals bollywood, michael jackson en mime.  Ze treden onder andere op bij feesten, concerten en evenementen. Zij staan onder leiding van Yvonne van Ingen.

Trainingstijden majoretten en dansgroep:

A-team            Donderdag: 19.00u tot 20.30u

B-team            Woensdag: 18.00u tot 19.00u

C-team             Zaterdag: 9.30u tot 10.30u

Dansgroep      Vrijdag: 18.00u tot 19.30u

Alle trainingen vinden plaats in Dorpshuis “Het Klooster” in Zijtaart.