Majoretten

De majoretten van St.Cecilia Zijtaart zijn opgericht in 1974. Majoretten is een veelzijdige sport; in een show zit namelijk toneel, dans, ballet, acrobatiek en twirls. Op dit moment telt deze geleding 25 meiden verdeelt over 4 groepen. De majoretten nemen deel aan verschillende activiteiten het gehele jaar door. Gemiddeld heeft iedere groep 5 wedstrijden. Tijdens de wedstrijden wordt een show opgevoerd in een bepaald thema. In dat thema worden de danspassen, twirls, kleding e.d. allemaal aangepast. Daarnaast treden zij op tijdens concerten van de fanfare, het jumbomuziekfestival, open middag, het jeugdweekend, solistenconcours en natuurlijk zijn zij ook het paradepaardje tijdens de serenades. Ook hebben de majoretten al een paar keer een optreden verzorgd in het buitenland.

A-team

Het A-team bestaat uit 6 meiden in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar. Zij zijn op 5-jarige leeftijd gestart met majoretten en hebben diverse shows gehad in de loop der jaren onder andere een circusshow, Shrek, Michael Jackson en Beyoncé. Dit team staat onder leiding van Yvanka en Roselin.

B-team

Het B-team bestaat uit 7 meiden in de leeftijd van 8 t/m 11 jaar. Zij komen uit in de jeugd 2 basisklasse Artistiek. Dit is een enthousiaste groep meiden die in korte tijd zijn doorgegroeid. Zij hebben al verschillende shows gehad waaronder de Lion King, Ti-Ta-tovenaar en Superkate. Deze groep staat onder leiding van Yvanka en Roselin.

C-team 

Het C-team bestaat uit 6 jonge meiden in de leeftijd van 7 t/m 8 jaar. Zij komen uit in de jeugddivisie 1 Artistiek. Zij hebben een show met als thema Doornroosje. Voorheen hebben zij een show gehad op muziek van Foeksia de Miniheks. Zij staan onder leiding van Marit en Yentle.

D-team

Ons D-team is ons jongste team wat bestaat uit 9 meiden vanaf 5 jaar. Zij zijn bezig om veel nieuwe technieken te leren. Het is een gezellig groepje die samen veel lol hebben. Zij staan onder leiding van Anne en Marjan.

Dansgroep  Return

Sinds 2015 hebben we een nieuw onderdeel binnen onze majoretten. Return is een groep meiden van 18+ en weet altijd te verrassen met dansen die gebaseerd zijn op uiteenlopende thema’s, zoals bollywood, Michael Jackson en mime.  Ze treden onder andere op bij feesten, concerten en evenementen. Zij staan onder leiding van Yvonne van Ingen.

Trainingstijden majoretten en dansgroep:

A-team            Donderdag: 19.15u tot 20.15u

B-team            Donderdag 18.00u tot 19.00u

C-team             Donderdag: 18.00u tot 19.00u

D-team            Donderdag: 18.00u tot 19.00u

Dansgroep Return      Woensdag: 20.00u tot 21.15u

Alle trainingen vinden plaats in Dorpshuis “Het Klooster” in Zijtaart.