Fanfareorkest

Fanfare1Sinds 1975 speelt het fanfareorkest in de eerste divisie. Dit werd in die tijd bereikt met dirigent Ad van der Heijden uit Vlijmen.
Daarna gaat het orkest iedere vier jaar op concours met de laatste jaren steeds een eerste plaats als resultaat.
Van 1990 tot 2007 staat het fanfareorkest onder leiding van Jan Buil. In september 2007 wordt het spreekwoordelijke stokje overgedragen aan dirigent Albert John Vervorst. Albert John is woonachtig in Roosendaal en komt oorspronkelijk uit het Zeeuwse Oost-Souburg.

Het fanfare orkest bestaat uit een combinatie van jeugd en ouderen. Om het voor iedere leeftijdsgroep en niveau van de muzikanten aantrekkelijk te houden spelen we een gevarieerd programma. Van hedendaagse popmuziek tot de repertorium werken die we tijdens een concours of Jumbocup spelen.
Alle muziek wordt op maandagavond gerepeteerd tijdens een gezellige, maar productieve repetitie.
Na de repetitie is er ook nog tijd voor gezelligheid onder het genot van een drankje.

Fanfare2In het verleden hebben we al verschillende soorten concerten gespeeld. Ieder jaar nemen we in november deel aan de Jumbo Muziekfestival. Dit is een festival van de Kring regio Uden-Veghel.
In het voorjaar vindt er een jubilarissenconcert plaats waarbij onze verschillende jubilarissen gehuldigd worden door de vereniging.
Naast de jaarlijkse concerten proberen we ieder jaar een gevarieerd programma neer te zetten. Zo hebben we de laatste jaren themaconcerten gepresenteerd, deelgenomen aan het Slokdarmfestival/Fabriek Magnifique  en een speciaal concert voor honoraire leden en vrienden georganiseerd.

Fanfare3Hoogtepunten van de afgelopen jaren zijn toch wel de concertreis naar het Engelse Norwich (dec. 2001), concert met BZB (2007), verschillende Promsconcerten waarvan de laatste in 2012 ter ere van het 110-jarig bestaan van de vereniging.
In 2014 was het absolute hoogtepunt deelname aan het ONFK (Openbare Nederlandse Fanfare Kampioenschappen) waar we volledig naar ons kunnen gespeeld hebben en met 83 punten naar huis gingen. Een nieuwe uitdaging die voor herhaling vatbaar is.