Succesvol weekend voor Muziekvereniging Sint Cecilia

Afgelopen weekend heeft in ons eigen Dorpshuis te Zijtaart het Jumbo Muziekfestival plaatsgevonden. Op zaterdag heeft onze slagwerkgroep laten horen hoe ze ervoor staan op hun weg naar het concours; op zondag was het de beurt aan de fanfare. Er werden mooie successen behaald.

De slagwerkgroep werd op zaterdag beloond met een 8,2 gemiddeld, een hele nette eerste prijs in hun categorie waarvoor ze een mooie trofee in ontvangst namen. Ook de inhoudelijke opmerkingen in het juryrapport zijn flinke opstekers voor de slagwerkgroep. Ze weten nu aan welke punten ze nog moeten sleutelen. Het grote doel waar zij naar toewerken is het concours op zaterdag 7 december in Etten-Leur.

Het fanfarekorps mocht op zondag aantreden, als vierde van in totaal tien verenigingen. In een goedgevulde zaal werden er prachtige muzikale hoogstandjes neergezet. Door het hoge niveau van deze dag was het extra mooi om de eerste prijs in de hoogste categorie te winnen, met een 8,6 als gemiddeld cijfer. Maar de kroon op het werk was de felbegeerde Albert van Zutphen-wisselbeker (prijs voor algemeen winnaar); het blijft bijzonder om deze mooie beker te mogen ontvangen uit de handen van onze “eigen” Ria van Zutphen. Hiermee werd de wisselbeker geprolongeerd; in totaal ging de titel zes keer naar onze muziekvereniging in het 35-jaar bestaan van het festival.

Naast de geweldige muzikale prestaties hebben we ook een geweldig weekend georganiseerd. Via deze weg willen we dan ook alle vrijwilligers van onze eigen vereniging en het Dorpshuis hartelijk bedanken voor hun inzet. We hebben wederom laten blijken hoe sterk een vereniging kan zijn!

Opleidingsorkest St. Cecilia heeft uitwisselingsconcert met Volkel

Het opleidingsorkest van St. Cecilia heeft zondag 10 november een muzikale uitwisseling in Volkel. Vanaf 11.00 uur tot 13.00 uur zullen zij samen met Erp en Volkel optreden in het Muziekhuis te Volkel (Forelstraat 2).

Brabantse Kampioenschappen Majoretten in Waalwijk

Zaterdag 9 november nemen het B, C en D-team van de majoretten deel aan de Brabantse Kampioenschappen. Deze vinden plaats in sporthal de Slagen, de Gaard 2 te Waalwijk. Om 12.00 uur treedt het C-team op, 12.30 uur het D-team en om 15.00 uur laat het B-team hun show zien.

Zondag 10 november om 15.00 uur gaat het A-team van de majoretten deelnemen aan de Brabantse Kampioenschappen. Wanneer zij bij de eerste drie eindigen, maken ze kans op een ticket voor de NK.