Afgelopen zaterdag 26 januari was het dan zover en mochten we met 2 groepen deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen. Deze werden gehouden in de Topsporthal in Almere. Alleen al het mogen optreden in deze geweldig grote zaal was een hele belevenis voor het B- en C-team.

Het C-team onder leiding van Marit vd Cammen en Yentle vd Biggelaar was als eerste van Zijtaart aan de beurt. Er werd mooi gelijk gedanst op muziek van Doornroosje en de batons vielen geen een keer. Dat werd dan ook beloond met een 2de plaats in de categorie Jeugd 1. Madelon, Lynn, Iris, Hanne, Floor en Britt mochten het podium beklimmen en kregen een mooie zilveren medaille omgehangen. Super gedaan meiden!

Kort daarna mocht het B-team onder leiding van Roselin Raijmakers en Yvanka vd Biggelaar de wedstrijdvloer betreden. Wat ging de show goed gelijk, werd de zaal goed gebruikt bij alle formaties en viel er maar 1 baton tijdens de show. Het was dan ook spannend tijdens de prijsuitreiking, want de tegenstand in de categorie jeugd 2 (10 deelnemers) was groot. Er werd een mooie 6e plaats behaald. Vera, Sara, Maud, Lieke, Isis, Chloe en Amber gefeliciteerd met dit resultaat!

Het was een mooie dag en een hele ervaring om deel te mogen nemen aan het NK. Iedereen nogmaals gefeliciteerd en we willen graag alle supporters bedanken voor hun aanwezigheid!

Majoretten St. Cecilia Zijtaart