We kunnen terugzien op een zeer geslaagd weekend met het Jumbo Muziek Festival in het Dorpshuis van Zijtaart. Op zaterdag deden acht slagwerkgroepen mee en op zondag 9 harmonieën en fanfares. Beide dagen was het doorlopend een volle bak niet alleen in het dorpshuis, maar ook heel Zijtaart stond vol met geparkeerde auto’s van alle gasten.

Het fanfarekorps van onze muziekvereniging heeft de eerste prijs gehaald in de groep A van de vier eerste divisie corpsen met een gemiddelde van maar liefst 8,73. Tevens hebben we ook de Albert van Zutphen Wisseltrofee gewonnen vanwege de allerhoogste score van de hele dag. Het was twaalf jaar geleden dat we weer eens in de prijzen vielen en de wisseltrofee mee naar huis mochten nemen. Alle reden om dit uitbundig met elkaar te vieren. Op zaterdag behaalde onze slagwerkgroep een mooie score van gemiddeld 7,8.

Een topweekend was het niet alleen voor het fanfarekorps maar ook voor de majoretten. Zij deden mee in Waalwijk aan de Brabantse Kampioenschappen en hebben twee tickets gehaald voor de Nederlandse Kampioenschappen die gehouden worden in Almere in het laatste weekend van januari 2019.

We maken ook goede sier met het Dorpshuis wat door vele muzikanten wordt geprezen om zijn accommodatie en prima akoestiek. Alle vrijwilligers die ingezet worden voor al het werk achter de coulissen maken mede de sfeer en geven de geweldige service die wordt verleend aan iedereen. Daarvoor onze hartelijke dank.

 Namens het bestuur