Onze Muziekvereniging St. Cecilia organiseerde voor de tweede keer afgelopen zondag het solistenconcours voor alle harmonieën en fanfares in Meierijstad. Jonge muzikanten mochten tot 21 jaar meedoen. 15 personen deden mee die allemaal hun beste beentje voorzette. Met een prachtig optreden tot slot door de Jazz Kids van muziekschool Phoenix was het solistenconcours een groot succes. De twee winnaars voor slagwerk en blaasmuziek waren Bram van der Linden uit Zijtaart en Tycho Polman uit Veghel.

Bram van der Linden is al jaren lid van muziekvereniging St. Cecilia Zijtaart bij slagwerk. Hij maakte indruk op de jury omdat hij sinds een jaar melodisch slagwerk speelt. Hij maakte in zijn uitvoering zijn eigen verhaal door ongeschreven dynamiek toe te passen. Zijn gedrevenheid en motivatie komt hierdoor tot uiting.                 

Bram we zijn trots op je!

Tycho Polman uit Veghel verdiende de Meierijcup door zijn indrukwekkend trompetspel. Hij speelde uit zijn hoofd  een muziekstuk geschreven door Eric Vloeimans, zijn grote voorbeeld. Tycho maakte vooral indruk door zijn enthousiasme en het hoge niveau in zijn voordracht.

Beide muzikanten van harte gefeliciteerd met deze mooie prijs!