Afgelopen weekend heeft  Sint Cecilia Zijtaart in Lieshout optredens gehad met  de slagwerkgroep en de fanfare. Hier vond het Jumbo Muziek Festival plaats, een jaarlijkse ‘wedstrijd’ tussen de clubs uit de hele regio. Op zaterdag namen tien slagwerkgroepen deel, op zondag waren dat negen harmonie/fanfarekorpsen.
Op zondag werd door Ria van Zutphen de ‘Albert van Zutphen wisselbokaal’ uitgereikt, die voor de derde keer op rij gewonnen werd door de jubilerende harmonie Sint Caecilia uit Lieshout. Op zaterdag ging deze trofee naar de slagwerkers van Echo Der Bergen uit Eerde.

Onze Slagwerkgroep o.l.v. Henk Schellekens zette een erg mooi optreden neer. In de rapportage van de jury werd de slagwerk groep beschreven als mooi dynamisch en prima in klank en stemming, die de juiste sfeer weet te raken. Ze worden genoemd als een mooie jonge groep, goed voor de toekomst. Ze scoorden gemiddeld op ieder onderdeel 82,8 punten, een erg mooi resultaat. Voor Cas van Zutphen was dit zijn eerste optreden met de slagwerkgroep!

Slagwerkgroep in actie

Slagwerkgroep in actie

Cas van Zutphen. Eerste optreden bij de slagwerkgroep

Cas van Zutphen 1ste optreden bij de slagwerkgroep

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor de fanfare o.l.v. Albert John Vervorst was dit optreden een try-out voor het concours in Zutphen op 26 november aanstaande. Het was voor onze muzikanten een absolute test in hoe ze ervoor staan en waar de puntjes nog op de i gezet moeten worden. De juryleden gaven in hun beoordeling nuttige aanwijzingen waaraan nog gewerkt moet worden. Een aantal passages werden in samenspel zeer fraai neergezet en het geheel uiteindelijk beloond met een totaal van 84,4 punten. Op concours zou dit al een dikke 1ste  prijs betekenen, maar we weten ook dat de jurering tijdens het concours strenger zal plaatsvinden.
Voor de komende weken staat een druk repetitieprogramma gepland om de voorgestelde verbeteringen onder de knie te krijgen. We kijken terug op een geslaagde Jumbo Festival met een spannend vooruitzicht naar het concours.

De fanfare zal op zaterdag 26 november vanuit Zijtaart om 13.30 uur met de bus vertrekken voor deelname aan het concours in De Hanzehof te Zutphen.  Voor degene die graag met de bus willen meerijden; er zijn nog enkele plaatsen vrij. U kunt zich opgeven voor € 12,– p.p.. Voor opgave of vragen kan contact worden opgenomen met Alda Gloudemans               ( 0413-209626 / 0620978507